Vice-gouverneur Mao Linsheng van de Chinese provincie Zhejiang heeft de uitnodiging aanvaard om volgend jaar met een Chinese zakendelegatie een bezoek aan Flevoland brengen. Mao toonde zich eerder deze maand, toen een Flevolandse handelsdelegatie Zhejiang bezocht, onder de indruk van de ondernemersgeest en vitaliteit van de Flevolandse economie.

 

De Flevolandse delegatie, onder leiding van gedeputeerde Andries Greiner van Economische Zaken, maakte deel uit van een handelsmissie van de provincies Utrecht en Flevoland die van 9 tot en met 17 april een bezoek bracht aan de Chinese provincies Zhejiang en Guangdong. Vanuit Flevoland waren diverse bedrijven uit Almere en Lelystad vertegenwoordigd.

De kustprovincies Zhejiang en Guangdong liggen in het zuidoosten van China en hebben samen ongeveer 110 miljoen inwoners. Ze behoren tot de economisch snelst groeiende en meest welvarende provincies in China. De delegatieleden waren onder de indruk van de wijze waarop China invulling geeft aan de snelle economische groei. Duidelijk werd dat China behoefte heeft aan samenwerking met buitenlandse bedrijven en de delegatie kon dan ook waardevolle zakelijke contacten leggen.

De gastheren bleken echter ook zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden om te investeren in Nederland. Daarom deed gedeputeerde Andries Greiner aan vice-gouverneur Mao Linsheng de geste om een tegenbezoek aan Flevoland te brengen. Die uitnodiging werd meteen aanvaard en dat betekent dat volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid een Chinese handelsdelegatie in Flevoland rondgeleid zal worden.

Om de wederzijde interesse in elkaars economische kansen te bekrachtigen tekende de Kamer van Koophandel Flevoland tijdens de handelsmissie een officiële samenwerkingsovereenkomst met de Kamer van Koophandel in Zhejiang.

bron:provincie Flevoland