Op 4 juni 2005 wordt het Christelijk Sociaal Jongerencongres gehouden. Tijdens deze dag zullen jongeren samen nadenken over solidariteit en antwoord geven op de vraag "Met wie ben jij solidair?" Dit wordt gedaan door middel van discussies en workshops. Het Christelijk Sociaal Jongerencongres 2005 is het eerste congres dat georganiseerd wordt door samenwerking van JongGMV, CNV-jongeren, CDJA en PerspectieF, ChristenUnie-jongeren. Het congres vindt plaats op de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle, van 10.30 tot 17.00 uur.

Er is een zeer gevarieerd programma samengesteld met sprekers, workshops en een forum. Karien van Gennip (Staatssecretaris van Economische Zaken), Paul de Beer (bijzonder hoogleraar Arbeidsverhoudingen aan de UvA), Doekle Terpstra (voorzitter HBO raad), Eimert van Middelkoop (Eerste-Kamerlid namens de ChristenUnie) en andere gasten zullen hun medewerking verleden aan de diverse onderdelen van het congres.
Deelnemers aan het congres maken kans om hun eigen openingsspeech te houden op het congres. Tijdens de pauzes is er een informatiemarkt waar diverse organisaties zich presenteren.

Het is de eerste keer dat het Christelijk Sociaal Jongerencongres georganiseerd wordt en is een samenwerkingsverband tussen de jongerenorganisaties van het CNV, het GMV, het CDA en de ChristenUnie.
Meer informatie over het congres, de organisaties en de "Openingsspeech'-wedstrijd is te vinden op www.jongerencongres.nl Ook aanmelden voor het congres kan via deze website.

bron:CDJA