Christina Aguilera's nieuwe album 'Back To Basics' bestormt wereldwijd de hitlijsten met vele nummer één noteringen. De Amerikaanse ster doet voor de eerste keer sinds 2003 europa aan met een vier weken durende tournee. Het concert van 2 december in Ahoy' in Rotterdam gaat maandag 18 september om 9.00 uur in de voorverkoop.

 

De cijfers liegen er niet om. Met wereldwijd meer dan 2,5 miljoen uitgebrachte exemplaren van haar nieuwe cd 'Back To Basics' is de met Grammy's overladen superster Christina Aguilera helemaal terug van weggeweest. In minder dan een week tijd na de release afgelopen 14 augustus voert het derde album van Aguilera de hitlijsten aan in Groot-Brittannië (haar eerste nummer één album aldaar), Canada, Japan, Duitsland, Australië, Ierland, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, Hong Kong, Korea, Singapore, Thailand en Taiwan. 'Back To Basics' kwam binnen in de top 5 in New Zeeland, Denemarken, Italië, Noorwegen, Zweden en Mexico.

Aguilera laat er geen gras over groeien en maakt zich momenteel op voor een vier weken durende tournee door Europa. De aftrap is op 17 november in Sheffield (Engeland) en eindigt een maand later in Praag. In de tussenliggende periode doet ze steden als Parijs, Frankfurt, Wenen, Zurich, Manchester en Londen aan. Op 2 december schittert Aguilera met een exclusieve show in Ahoy' Rotterdam.

'Back To Basics' is het best verkopende album in de week na release van een vrouwelijke solo-artiest van dit jaar. Niet voor niets kwam de dubbel-cd binnen op nummer één in maar liefst vijf verschillende Billboard hitlijsten: in de Billboard 200, de R&B Overall Album Chart, de Digital Album Chart, Mass Merchant Chart en
Internet Chart bereikte 'Back To Basics' de hoogste notering. Na haar titelloze debuutalbum uit 1999 evenaart Aguilera deze prestatie opnieuw door de nummer
één positie te claimen.

Momenteel staat de eerste single met de titel 'Ain't No Other Man' van het album op nummer 9 in de Billboard Hot 100. De bijbehorende videoclip van regisseur Bryan Barber voert de  hoogste positie aan in MTV's TRL. 'Back To Basic' is geproduceerd door DJ Premier (GangStarr) en Linda Perry en mede dankzij een orkest, een koor en een strijkkwartet  wordt een authentiek geluid neergezet. Met een adembenemend optreden tijdens de MTV Video Music Award afgelopen 31 augustus in New York zong Aguilera de sterren van de hemel met haar nieuwe single 'Hurt'.

Met meer dan 25 miljoen verkochte albums, vier nummer één hits in de  Billboard single hitlijst, vier Grammy Awards en twee Top 5 albums in Amerika is Aguilera
zonder twijfel één van de meest succesvolle artiesten van de afgelopen tien jaar.

In de strijd tegen aids heeft Aguilera haar steentje bijgedragen aan 'What's Going On?' van het AIDS Project Los Angeles' Artists Against AIDS. In 2004 werd ze het gezicht van het cosmeticabedrijf MAC en woordvoerder van het MAC AIDS Fonds. In 2005 was de zangeres betrokken bij campagnes van YouthAIDS en ALDO. Verder is ze actief betrokken bij een opvangtehuis van mishandelde vrouwen en kinderen in Pittsburgh.

bron:Mojo