Om een absolute decembersfeer te creëren zijn er prachtig uitgelichte winterwatertaferelen, sneeuwmachines, een winterkoning die verhalen vertelt aan de kinderen, een kerststal met echte dieren en vele muzikale acts. Het toch al sfeervolle gebouw van de veiling zal uitgebreid gedecoreerd zijn.

Meezingconcert
Vrijdagavond zal onder leiding van Marius de Haas een meezingconcert plaatsvinden. Iedereen kan uit volle borst meegalmen met de bekende Christmas carols en Nederlandse kerstklassiekers. Zaterdagmiddag zal Marius samen met Linda Hogerheijde een vrolijk en gezellig concert verzorgen, waarin natuurlijk schitterende duetten voorkomen. De zondag wordt opgeluisterd door het Barbershopkoor de Hugo Barber Lady's.

Eten en drinken
Natuurlijk zijn er volop kraampjes met eten en drinken. Er zijn oliebollen, pannekoeken, chocola en andere snoeperijtjes, kaas en glà¼hwein, suikerspin en popcorn etc. Andere kraampjes bieden producten aan als sieraden, feestelijke kleding, kerststukjes en decoraties, interieuritems, kadoartikelen en antiek. De fair-medewerkers zullen in dickensstijl worden aangekleed.

Activiteiten
Kinderen en volwassenen kunnen zelf originele kaarsen dompelen. Buiten komt een sneeuwbaan van 5 meter hoog. Voor een kleine bijdrage kan men naar beneden roetsjen.  Er vindt kerstbomenverkoop plaats en in het restaurant zullen in een gezellige entourage lekkere en betaalbare winterse lekkernijen verkrijgbaar zijn. De veiling draait volop en er worden vooral winterproducten als boerenkool, winterpeen en spruiten geveild. Op zaterdagmiddag en zondagmiddag is er voor kinderen het kerstknutselen en de rondvaartboot vaart langs winterse akkers, zolang het licht is. 

bron:Museum Broeker Veiling