De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft geconstateerd dat er in toenemende mate kaneelcapsules te koop zijn met beweringen die een heilzame werking van kaneel bij diabetes suggereren. Voorbeelden hiervan zijn beweringen over de positieve invloed van kaneel op de bloedsuikerspiegel en over de geschiktheid van kaneelcapsules in een dieet voor diabetici.

In tegenspraak met wat enkele importeurs en handelaren beweren, zijn dit medische claims. Medische claims betreffen beweringen over ‘het voorkomen, behandelen en genezen van ziekten’, of toespelingen daarop. Volgens de Warenwet mogen op levensmiddelen in het algemeen en dus ook op voedingssupplementen zoals kaneelcapsules geen medische claims gebruikt worden. Het is ook niet toegestaan om medische claims in advertenties voor levensmiddelen te gebruiken. Dergelijke claims horen alleen thuis op medicijnen en dan alleen als er wetenschappelijk bewijs voor geleverd is.
De wet staat niet toe dat kaneelcapsules (of enig ander levensmiddel) met zulke medische claims worden verkocht of in advertenties worden aangeprezen. De VWA treedt op als dergelijke claims bij deze producten worden gevonden.
bron:VWA