Woensdagnacht is Claudia Melchers ongedeerd door haar ontvoerders vrijgelaten in de buurt van het station in Arnhem. Zij is daarna met een taxi naar Amsterdam gereisd waar zij door een arts werd onderzocht en tegenover rechercheurs van het onderzoeksteam een verklaring heeft afgelegd. De jacht op de gijzelnemers is in volle gang.

Start onderzoek
Op maandagavond, direct na Claudia's verdwijning, werd onder supervisie van twee officieren van justitie van het parket Amsterdam een groot rechercheonderzoek opgestart. Technische rechercheurs hebben een forensisch onderzoek ingesteld in haar woning in de Jan van Eijckstraat in Amsterdam-Zuid en er is direct een uitgebreid buurtonderzoek gestart. Bovendien is dinsdag aan de zaak aandacht besteed in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De leiding van justitie en politie besloten de media in te lichten teneinde het publiek in te schakelen om deze zaak op te lossen. Dit heeft geresulteerd in een aantal tips die door het zestigkoppige rechercheteam werden onderzocht.

Meegenomen in een bak
De ontvoerders hebben maandag telefonisch contact met mevrouw Melchers gehad. Zij was samen met haar kinderen en een kennis in haar woning. De aangekondigde bezoekers, drie mannen, hebben vervolgens de kennis met een vuurwapen bedreigd en vastgebonden. De kinderen bleven ongemoeid. Ook werd Claudia Melchers gekneveld en in een beige plastic bak met deksel gestopt. In die bak is zij uit haar woning gedragen. Vervolgens werd zij vermoedelijk in een bestelbusje geplaatst. Dit busje heeft daarna nog enige tijd stilgestaan voor de woning van het slachtoffer. Na een autorit werd ze met bak en al een pand binnengebracht. In de woning van Claudia Melchers werd een brief achtergelaten met als eis het leveren van 300 kilo cocaïne in ruil voor haar vrijlating.

Mogelijk in oosten vastgehouden
Volgens de verklaring van het slachtoffer werd zij vastgehouden in een woning die in ieder geval bestond uit een begane grond en een verdieping. De douche was op de beganegrond, de ramen waren geblindeerd. Op de bovenverdieping waar zij verbleef was geblindeerd met plastic. De radio stond doorlopend aan: opvallend is dat dit vermoedelijk een regionale zender uit het oosten van Nederland betrof. Het slachtoffer heeft op de radio een Achterhoeks accent gehoord. Ook hoorde zij regelmatig een Duitstalige zender. De woning ligt vermoedelijk in een rustige omgeving.

Vrijgelaten in Arnhem
In de nacht van woensdag op donderdag werd Claudia geblinddoekt in een auto geplaatst. Zij is vermoedelijk in het park Sonsbeek in de omgeving van de Zijpendaalseweg vrijgelaten. Zij werd, gekleed in een wit trainingspak met twee roze biezen op mouw en op de broekspijpen, uit een voertuig gezet. Zij is hierna weggelopen in de richting van het station. Bijzonder was dat zij geen schoenen droeg, maar op sokken liep. Tijdens haar vlucht heeft zij meerdere mensen gezien, waaronder een jogger en een blonde mevrouw met een hond. Het slachtoffer is vervolgens hardlopend door het centraal station gerend en heeft aan de voorzijde een taxichauffeur aangesproken. Mevrouw Melchers is inmiddels weer herenigd met haar gezin.

Het rechercheonderzoek is nog in volle gang. Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar getuigen of mensen die informatie hebben over dit ernstige misdrijf.

Vragen
Wie heeft op maandagavond tussen 20.00 en 23.00 uur in de omgeving van de woning van de Jan van Eijckstraat/Apollolaan een of meer van de volgende drie verdachten gezien: twee vermoedelijk Zuid-Amerikaanse mannen, waarbij een gekleed was in een roze overhemd en een negroïde man.

Wie heeft gezien dat uit de woning een plastic kist is gedragen en mogelijk het voertuig waarin de kist is geplaatst.

Wie is iets opgevallen tussen genoemde tijdstippen in de omgeving van de woning aan de Jan van Eijckstraat.

Wie kan meer informatie geven over de verblijfsplaats van het slachtoffer. Opvallend hierbij is dat zij in een plastic bak de woning is binnen gedragen.

Wie heeft Claudia Melchers gezien op het moment of vlak na haar vrijlating in Arnhem.

De politie is op zoek naar de jogger en de blonde vrouw met hond. Zij worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam.

Wie heeft gezien uit welk voertuig zij is gezet.

Contact
U kunt bellen met: 0800-6070.

bron:Politie Amsterdam-Amstelland