De CliniClowns trekken van 17 t/m 26 mei het land in om leerlingen van 10 scholen voor langdurig zieke kinderen te laten weten dat Villa Neuzenroode.nl er ook voor hà¨n is. Deze unieke clowneske wereld op het internet is speciaal ontwikkeld voor langdurig zieke kinderen. Met Villa Neuzenroode biedt CliniClowns zieke kinderen tal van mogelijkheden voor afleiding en plezier. Villa Neuzenroode.nl is een nieuwe activiteit van CliniClowns. 

Tijdens de regionale introductie van Villa Neuzenroode.nl doen de CliniClowns 10 scholen in Nederland aan. Op een ludiek manier laten de CliniClowns de leerlingen kennismaken met deze clowneske wereld op internet. Maar natuurlijk niet zonder de hulp van de kinderen zelf. Twee kinderen gaan samen met een CliniClown op interactieve ontdekkingstocht door Villa Neuzenroode.nl, die eindigt met een wel heel bijzondere live webcamsessie. De leerlingen worden daarbij verrast met een bezoek van Jan Smit, Abel of Ger Vos. Het Villa Neuzenroode-feestje eindigt dan ook swingend.  

Villa Neuzenroode.nl, een clowneske wereld op het internet 
Clownen via internet is een geheel nieuw fenomeen, wereldwijd! Uniek aan Villa Neuzenroode.nl is het webcam-contact dat de CliniClowns vanuit de Villa met de kinderen thuis onderhouden. Verder kunnen de kinderen die Villa Neuzenroode.nl bezoeken dagboeken en filmpjes van de clowns bekijken, live theatervoorstellingen volgen, clowneske spelletjes spelen en muziek maken. Ook kunnen ze andere Villa Neuzenroode-kinderen uitnodigen in hun eigen boomhut, met hen chatten of strips maken. In Villa Neuzenroode wonen levensechte CliniClowns en de kinderen zijn er altijd welkom. 
 
Spelen met vriendjes, sporten en alles eten wat je lekker vindt. Allemaal dingen die voor de meeste kinderen heel gewoon zijn. Voor zieke kinderen ligt dat anders. De wereld van het zieke kind thuis wordt kleiner naar mate de ziekte langer duurt en ernstiger is. Stichting CliniClowns Nederland wil de kwaliteit van het leven van zoveel mogelijk kinderen verbeteren en hen momenten van gezonde afleiding en plezier bieden. Vanaf nu komen zieke kinderen de CliniClowns niet alleen tegen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen, maar kunnen zij ook vanuit huis onbeperkt contact maken. Op die manier worden ook deze kinderen uit hun isolement gehaald en kunnen ze even vergeten dat ze ziek zijn. 
 
Langdurig zieke kinderen, in de leeftijd van 6 tot 14 jaar zijn van harte welkom in de Villa. Op www.cliniclowns.nl kunnen de kinderen en hun ouders meer informatie vinden en zich aanmelden. De kinderen krijgen vervolgens een speciaal 'paspoort' dat, uiteraard kosteloos, toegang geeft tot Villa Neuzenroode.nl. De website is voorzien van een beveiligingssysteem dat garandeert dat alleen kinderen met het 'toegangspaspoort' Villa Neuzenroode betreden. 
 
CliniClowns is er voor alle zieke kinderen in Nederland 
CliniClowns Nederland biedt met haar gespecialiseerde clowns afleiding en plezier aan kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. Ongeacht waar ze zijn (ziekenhuis, instelling of thuis). Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. En nu dus ook voor zieke kinderen thuis via Villa Neuzenroode.nl. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn.  
 
bron:CliniClowns