Farmaceutisch dienstverlener Clinquest heeft zichzelf getransformeerd van een Amerikaans naar een Nederlands bedrijf. Daartoe is in Amsterdam de Clinquest Group opgericht. Die fungeert voortaan als moederbedrijf voor Clinquest Inc. uit Hudson, Massachusetts, en voor de eind vorig jaar opgerichte Amsterdamse vestiging Clinquest Europe.

Tegelijk maakte clinquest de overname bekend van Clinical Trial Operations in Oss. Beide bedrijven werkten al langer samen.

Clinquest-oprichter en CEO Cees Wortel is een Nederlander die jaren geleden naar de VS emigreerde maar zijn roots nooit vergat. "De verplaatsing van het eigendom naar Nederland maakt het voor de Clinquest Group mogelijk om gebruik te maken van de unieke geografische positie, toegankelijkheid en infrastructuur van Nederland", aldus Wortel.

Clinquest begeleidt de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe geneesmiddelen, vooral bij startende biotechbedrijfjes die die handigheid zelf niet in huis hebben. De organisatie van klinische tests is de meest opvallende activiteit. Maar het bedrijf denkt ook mee bij de planning van het onderzoek, bij de organisatie van de kwaliteitszorg , bij de marketingresearch en bij overnameplannen.

bron:Clinquest

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular