De Wereldomroep heeft met het tv-item Drug Trafficking de CNN World Report Award in de categorie Best Personal Profile gewonnen. Het item was vorig jaar juli wereldwijd te zien in CNN World Report. De prijs werd uitgereikt aan Pieter Landman (hoofd TV) tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van CNN in het hoofdkwartier in Atlanta. De andere genomineerden waren het tv-station Venevision uit Venezuela en ILO TV uit Zwitserland.

Het onderwerp werd gemaakt door verslaggever Annette Posthumus en gaat over de Nederlandse taxichauffeur Pedro Ruijzing (46), die tien jaar geleden in Thailand werd opgepakt wegens drugssmokkel. Naar aanleiding van het bezoek van Koningin Beatrix aan Thailand in 2004 verleende de Thaise regering gratie aan Ruijzing. Nu geeft hij voorlichting op scholen over de gevaren van drugssmokkel.

Radio Netherlands Television (RNTV), de televisieafdeling van de Wereldomroep, is sinds 1990 de Nederlandse deelnemer aan CNN World Report. Het tv-programma, waaraan meer dan 100 landen regelmatig deelnemen, wordt dagelijks door CNN wereldwijd uitgezonden.

bron:Wereldomroep