Arriva zou wel eens op het verkeerde paard kunnen wedden. Dat stelt vakgroepbestuurder Nico Bogaard van CNV Spoorwegen, naar aanleiding van de aangekondigde reorganisatie bij het treinen-onderhoudsbedrijf Nedtrain. De grootste klap is daar te verwachten in het noorden van het land.

Nedtrain verliest veel werkgelegenheid doordat onder meer vervoersbedrijf Arriva het onderhoud van de regionale treinen overdoet aan het Duitse Voight. 'Arriva kiest hierbij voor lagere kosten, maar verliest mogelijk het zicht op het totale dienstenpakket van Nedtrain. En het kon wel eens zo zijn dat dit toch iets is wat een vervoersbedrijf echt nodig heeft', stelt Bogaard.

Nedtrain heeft aangekondigd 800 werkplekken te willen schrappen de komende vier jaar. Het vertrek van Arriva als opdrachtgever komt daar nog eens bij. Het bedrijf verwacht de helft van die 800 werknemers via een redelijk regeling te kunnen afvloeien.
'Blijft over een reorganisatie die alle voorgaande reorganisaties doet verbleken', aldus Bogaard. Hij is er niet gerust op dat Nedtrain er in de toekomst wel in zal slagen om grote orders binnen te halen. 'We zullen dit proces als CNV BedrijvenBond heel kritisch volgen.'

bron:CNV