Het CNV biedt haar 345.000 leden een collectieve zorgverzekering aan met korting op de verplichte basispolis. Het CNV en CNV Verzekeringen sluiten daartoe een contract met OZ zorgverzekeringen. Leden van het CNV en gezinsleden krijgen 7.5% korting. Als leden kiezen voor aanvullende verzekeringen kan het voordeel oplopen. CNV-voorzitter Renà© Paas: 'We hebben een keus gemaakt voor kwaliteit en benadering op maat. Zo is er naast een vakbondspakket ook een pakket voor jongeren ontwikkeld. Hierin zitten onder meer ruimere vergoedingen voor blessures en vaccinaties'.

Voor de verplichte basispolis geldt voor deelnemende CNV-leden een maandpremie van 82,56 euro(per jaar 990,68 euro). Als mensen kiezen voor betaling per jaar vooraf, krijgen ze extra korting en bedraagt de premie 960,95 euro.

Het CNV en CNV Verzekeringen hebben voor OZ (deel uitmakend van een verzekeringsconcern met 2.7 miljoen leden) gekozen vanwege de prijs in relatie met de kwaliteit: OZ is de enige zorgverzekeraar in Nederland die voor het derde jaar op rij tot de beste van Nederland behoort. Dat blijkt uit de jaarlijkse rapportage van het College toezicht zorgverzekeringen. Ook het onderzoek dat de Consumentenbond in november publiceerde, toonde aan dat OZ tot de top van zorgverzekeraars behoort. Verder vindt het CNV het positief dat OZ een verzekeraar zonder winstoogmerk is en dat ze leden garandeert binnen veertien dagen te kunnen helpen in geval van een ingreep.

CNV- leden kunnen naast de basisverzekering kiezen uit verschillende individuele
aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen zijn gericht op doelgroepen. Zo hebben CNV en CNV Verzekeringen met OZ een speciaal Vakbondspakket ontwikkeld. Leden krijgen daarover een korting van 13%. Deze uitgekiende aanvullende verzekering bevat onder meer ruime aanvullingen voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijze, orthodontie voor kinderen en tandartskosten voor volwassenen. Daarnaast zijn er onder meer pakketten voor jongeren, gezinnen en 50-plussers, al dan niet uitgebreid met een aanvulling voor tandartskosten.

CNV leden ontvangen op korte termijn een aanbod. Het CNV drukt mensen op het hart om een goede afweging te maken en de verschillende aanbiedingen zorgvuldig met elkaar te vergelijken.

bron:CNV