CNV Dienstenbond heeft vertrouwen in overname Deli XL door BidvestCNV Dienstenbond heeft vertrouwen in de overname van Deli XL, een onderneming van AHOLD, door de Zuidafrikaanse onderneming Bidvest. CNV Dienstenbondbestuurder Aletta Bulsink: .Deli XL is als leverancier van versgoed, kruidenierswaren, diepvries- en non-food producten in goede handen bij Bidvest. Als bond staan wij hier volledig achter, omdat het bedrijf zoveel mogelijk bij Deli XL in stand wil houden. De werkgelegenheid blijft behouden en over de arbeidsvoorwaarden zijn goede afspraken gemaakt..

Vorig najaar zijn de overnamegesprekken met AHOLD begonnen. Het concern beschouwde Deli XL niet langer als kernactiviteit en wilde deze onderneming afstoten. Bulsink is tevreden met de overname. 'De CAO voor de Groothandel in Levensmiddelen blijft sowieso van toepassing. Daarnaast hebben we afspraken kunnen maken over de plussen die men bij AHOLD had, zodat die ook onder Bidvest in stand blijven. Verder wil Bidvest zich verder concentreren op activiteiten in de groothandel. In die zin werd Deli XL een vreemde eend in de bijt bij AHOLD die kiest voor de detailhandel. Er ligt nu een passender plaatje!'.

Bidvest
Bidvest is een onderneming die haar roots heeft in Zuid-Afrika. De aanstaande zustervestiging van Deli XL Bidvest UK is gevestigd in Groot-Brittannië. Daar behoort het bedrijf 3663 (FOOD) tot het concern. In de afgelopen jaren is het Bidvest gelukt om van 3663 een goed renderende onderneming te maken. Volgens Bidvest heeft dit alles te maken met de focus van het bedrijf op de groothandelsactiviteiten. Bidvest wil met de overname van Deli nu de overstap maken naar het continent.

bron:CNVComments are closed.
%d bloggers liken dit: