Doordat Cordis Europe (1.000 werknemers) in Roden een rechtszaak tegen Boston Scientific heeft verloren, moet de Rodense fabrikant van medische apparatuur met onmiddellijke ingang (vandaag) de productie, distributie en verkoop van cardio-apparatuur stilleggen. Op dit moment worden de productielijnen leeggemaakt en worden werknemers betaald naar huis gestuurd. CNV Metaal en elektro vreest dat de ruzie tussen Boston en Cordis over een patentkwestie honderden banen kan kosten in Drenthe.

Dit heeft de bond vanmorgen van de directie te horen gekregen. Inmiddels is er een personeelsbijeenkomst geweest, waarin bestuurder Piet Fortuin de werknemers heeft toegesproken. Fortuin: 'Het is te gek voor woorden dat een patentkwestie een fantastische organisatie als Cordis en de werkgelegenheid van honderden mensen op het spel zet. De directie van de moedermaatschappij van Cordis, het Amerikaanse Johnson & Johnson, heeft in dezen een zware verantwoordelijkheid en moet naar mijn gevoel zorgen voor vervangende productie en werkgelegenheid.'

Morgen dient overigens een hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Afhankelijk van de uitspraak in hoger beroep zal CNV Metaal en elektro verdere stappen ondernemen.

bron:CNV