Volgens CNV Chemie en energie verloopt de staking bij Shell volgens plan. Inmiddels is ook de planning voor de acties bij de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) bekend. De NAM volgt de pensioenregeling van Shell. Daar zal CNV Chemie en energie trachten de locaties gedeeltelijk operationeel te houden, om niet de afzet aan derden te blokkeren.Zodat die gasleverantie niet in gevaar komt.

Bij de NAM in den Helder komt het gas van de offshore locaties aan land, daar proberen
bonden alleen het NAM-gedeelte van het gas af te sluiten. In Emmen vindt de gaszuivering en gasbewerking plaats. Heino Smedes, onderhandelaar voor CNV Chemie en energie bij de NAM: 'Ook in Emmen willen we de doorvoer van gas gedeeltelijk blokkeren.' Op woensdag 2 november wordt er in Den Helder actie gevoerd vanaf 16.00 uur. En op diezelfde dag verzameld het personeel in Emmen zich vanaf 17.30 uur.
Op donderdag 3 november wordt er op het hoofdkantoor in Assen van 11.00 tot 13.00 uur een werkonderbreking gehouden. Op beide dagen zal Heino Smedes, onderhandelaar bij de NAM, op de betreffende locaties aanwezig zijn.

Shell en de NAM misbruiken volgens de bond het centraal akkoord van vorig jaar om flink te bezuinigen op de pensioenregeling, terwijl het bedrijf afgelopen jaar zo'n 18 miljard euro winst heeft gemaakt. Volgens CNV Chemie en energie is er geen enkele reden om te bezuinigen. Het pensioenfonds van de chemie- en oliereus is kerngezond. 'Over de winst van Shell hoeven we het al helemaal niet te hebben,' zegt Van de Mheen.

bron:CNV