In reactie op de oproep van CNV-voorzitter Renà© Paas in het Tros programma Radar heeft het CNV in een week tijd maar liefst 240 mailtjes ontvangen. Een indrukwekkend aantal. Het merendeel van de reacties komt van mensen die geschrokken zijn van de uitzending, al langer klachten hebben als omschreven in het item en deze nu mogelijk toeschrijven aan de printer of het kopieerapparaat.

 

Duidelijk is dat de klachten van mensen die op kantoor werken in de buurt van een niet-gesloten printer of kopieerapparaat, serieus genomen moeten worden. Hoe, dat kan de vakbond niet alleen bepalen. Daarvoor moet zij om de tafel met de experts en de mensen die de regels opstellen.

Het CNV gaat daarom nu eerst zo snel mogelijk een gesprek aan met de Gezondheidsraad om de binnengekomen reacties te bespreken en te kijken welke vervolgstappen nodig zijn. De andere instantie waar ze de 'tonerkrankheit' op de agenda zullen zetten is de Arbeidsinspectie (onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), deskundige organisatie op het terrein van gezonde werkplekken.  Met hen zullen zij kijken welke maatregelen genomen kunnen en moeten worden en of er meer onderzoek nodig is naar tonerstoffen.

bron:CNV