'Uiterst ongelukkig.' Zo reageert bestuurder Fred Jansen van CNV Voeding op de aankondiging van CSM de productie en ondersteunende diensten van dochteronderneming Purac (Gorinchem en Ter Apelkanaal) op de schop te nemen.

Volgens CSM zelf is de reorganisatie ingegeven door het verlangen nog meer winst te maken dan nu het geval is. Om dit te bereiken schrapt het bedrijf ongeveer 65 banen, waarbij gedwongen ontslagen niet zijn uitgesloten.
Bestuurder Fred Jansen is niet alleen bijzonder ongelukkig, ook vindt hij het opofferen van werkgelegenheid van mensen aan nog meer winst 'alles behalve de schoonheidsprijs verdienen.'
'We moeten het plan nog krijgen, maar als het echt alleen een kwestie is van nog meer centjes verdienen, moeten we eerst meer tijd nemen voor de reorganisatie en vervolgens zorgen dat de mensen een andere baan krijgen. Dat is overigens standaard ons uitgangspunt bij reorganisaties uit oogpunt van winstmaximalisatie.'

Afgelopen voorjaar staakten werknemers van cementfabrikant Enci en Atoglas voor behoud van werkgelegenheid. Jansen acht het niet ondenkbaar dat het bij Purac ook tot acties kan komen.

bron:CNV