CNV Chemie en energie betreurt de afwijzende houding van Shell in het conflict over de pensioenregeling. Onderhandelaar Evert Jan van de Mheen: 'Shell heeft het niet over een bezuiniging, maar over een besparing. Maar die kost de werknemers geld. Ze kunnen later met pensioen en moeten daar ook nog voor betalen.'

Volgens CNV Chemie en energie is er geen enkele reden om te bezuinigen. Het pensioenfonds van de chemie- en oliereus is kerngezond. 'Over de winst van Shell hoeven we het al helemaal niet te hebben,' zegt Van de Mheen.

Ultimatum
Vandaag heeft Shell formeel gereageerd op het ultimatum dat CNV Chemie en energie eerder deze week stelde. Het concern wijkt geen millimeter en vindt het een goed pensioenbod. In het ultimatum staat dat acties uitbreken, wanneer er voor maandag 31 oktober om 18.00 uur geen resultaat is. Vooruitlopend daarop is er maandag om 14.00 uur op het parkeerterrein van het hoofdgebouw van Shell Pernis (Vondelingenweg 601) een manifestatie van werknemers van Shell. Dit als een laatste waarschuwing.

Van de Mheen vindt dat Shell zich veel opbouwender kan opstellen. 'Het gaat om een
verslechtering van de arbeidsvoorwaarden. En daarom ziet ieder weldenkend mens dat Shell zichzelf door deze starre houding aan acties helpt. Dat is niet verstandig.'
Het conflict met Shell draait om de nieuwe pensioenregeling. Shell wil dat werknemers voor het eerst pensioenpremie betalen en bovendien later met pensioen gaan.

bron:CNV