Leden van CNV Havens gaan vanmiddag om 13.30 uur Nederlandse tijd in staking bij twee projecten van Smit Tak in de Golf van Mexico. Dit in verband met een conflict over de cao. Er zijn onoverbrugbare verschillen van mening, onder meer over de loonsverhoging. CNV Havens wil een loonstijging van 1,25 procent op 1 januari 2005. Smit Tak gaat niet verder dan 0,65 procent loonsverhoging op dezelfde datum. Ook voor wat de overwerktoeslag in Nederland betreft houdt Smit Tak de hand op de knip.

Voor de beloning van overwerk in het buitenland wil CNV Havens overstappen op percentages in plaats van vaste bedragen, maar de berger wil dit niet.Een ander probleem is het nieuwe zorgverzekeringsstelsel. CNV Havens wil een vergelijkbaar verzekeringspakket tegen vergelijkbare kosten voor de werknemers. Smit Tak wil hierover geen enkele afspraak maken. Ook is er een probleem in verband met de nieuwe arbeidsongeschiktheidswetgeving.

Vanmorgen om half zeven brak een twaalf-uursstaking uit in de Rotterdamse Haven vanwege het cao-conflict. De meeste sleepvaart ligt daardoor stil.

bron:CNV