Op Tweede Pinksterdag, 16 mei, staat Party- en Congrescentrum ´De Meijert', Dr. J. van der Haarlaan 6 in Mijdrecht van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van Coca-Cola. De frisdrank met de bekendste merknaam ter wereld is onderwerp van deze Internationale Verzamelaarsbeurs. Verzamelaars uit Europa en daarbuiten laten hier aan de hand van historisch reclamemateriaal en gebruiksvoorwerpen zien waaraan Coca-Cola zijn overweldigend succes te danken heeft.

In 1886 brouwde apotheker John Styth Pemberton in Atlanta voor het eerst de siroop voor Coca-Cola. Frank M. Robinson, boekhouder en partner van Pemberton bedacht toen de schrijf-wijze van . Rond de eeuwwisseling was Coca-Cola de populairste frisdrank van de USA geworden. Om zich van de concurrentie te onderscheiden liet The Coca-Cola Company in 1915 het beroemde flesje ontwerpen, waarvan de vorm door eenieder herkend kon worden. Zelfs in het donker of aan scherven van het flesje was het duidelijk dat het een Coca-Cola-flesje betrof.

 Op de verzamelaarsbeurs zie je het verhaal van Coca-Cola aan de hand van oude en nieuwe reclamematerialen, zoals emaille reclameborden, dienbladen, glazen, grammofoonplaten en CD's, advertenties en posters, glazen en oude en nieuwe flesjes, oude kratjes en six packs, vending-machines en parasols, Kerstversieringen, muziekdozen en speelgoed auto's, oude coupons, kalenders, oude verpakkingen, koelkasten, flesopeners, horloges, zakmessen, telefoons en thermometers, tapmachines, verkoopautomaten, en allerlei andere ´memorabilia.

Voor alle Coca-Cola-verzamelaars in Nederland en België vindt men op de verzamelaarsbeurs de stand van The Flemish Coca-Cola Collectors Club en de stand van "The Enjoyer", het verzamelaarblad voor verzamelaars van Coca-Cola memorabilia.

bron: The Enjoyer