Persbericht

De DataMan 50L is bij uitstek geschikt voor montage in zeer kleine ruimten en de DataMan 503 is speciaal ontwikkeld voor lastige logistieke toepassingen

Eindhoven, 18 maart 2013 - Cognex kondigt een nieuwe serie compacte barcode scanners aan die zijn ontworpen voor het lezen van 1-D gerichte streepjescodes. De DataMan 50L is klein van formaat (hij meet slechts 23,5mm x 27mm x 43,5mm), maar levert uitzonderlijke leesprestaties en is voorzien van een IP65-gecertificeerde behuizing. Hij is bij uitstek geschikt voor montage in zeer kleine ruimten in productielijnen, en in apparatuur. De DataMan 50L is voorzien van Hotbars, en eigen beeldanalysetechnologie welke de hoogste leesniveaus in de branche biedt.
 
Leesniveaus van boven de 99 procent
"Dit product is ideaal voor klanten die hun leesniveaus willen verbeteren, vooral als de streepjescodes gedrukt zijn op reflecterende of buigbare oppervlakken of als de streepjescodes vaak beschadigd zijn", aldus Carl Gerst, Business Unit Manager ID Products. "Onze technologie vervangt al jarenlang met veel succes laserscanners in complexe barcode scantoepassingen, bijvoorbeeld in omgevingen waarin meerzijdig wordt gescand. De DataMan 50L is een technologie die is ontwikkeld voor 1D-gericht scannen van streepjescodes, en biedt leesniveaus van boven de 99 procent."
 
Ontwikkeld voor lastige logistieke toepassingen
De DataMan 503 vormt een aanvulling op het bestaande assortiment DataMan logistiek barcode scanners en heeft het aantal toepassingen uitgebreid waarin op beeld gebaseerde scanners kunnen worden gebruikt. Hij is uitermate geschikt voor toepassingen met hoge snelheden, brede banden of grote variaties in pakkethoogten. Belangrijke toepassingen van de DataMan 503 zijn onder andere:

-    snelle sortering
-    meerzijdige tunnel-scanning
-    groot formaat-presentatiescanning.

Hoge leesniveaus verminderen de noodzaak van handmatige verwerking
"Cognex geeft de toon aan van de snelle technologieverschuiving die zich momenteel voordoet in de logistiek, waarbij distributiecentra niet langer gebruik maken van op lasers gebaseerde scanners en complexe lijnscantechnologieën, maar opteren voor op beeld gebaseerde systemen waarbij een gebied wordt gescand. Deze verschuiving vindt plaats omdat klanten zich beseffen dat deze scanners daadwerkelijk voordelen opleveren", aldus Carl Gerst, Business Unit Manager ID Products. "De barcode scanners van Cognex overtreffen de beperkingen van de oude technologieën en bieden leesniveaus die tot voor kort voor onmogelijk werden gehouden. Dankzij de hogere leesniveaus hoeven minder pakketten handmatig te worden verwerkt, waardoor de kosten voor onze klanten worden verlaagd."

Dataman50_small

(Afbeelding: DataMan 50L)

(Afbeelding: DataMan 503)

Over Cognex
Cognex ontwikkelt, produceert en verkoopt visionsensoren en -systemen voor toepassingen in machines, productie-installaties en zowel vast opgestelde als handbediende scannersystemen. De visionsensoren en -systemen van Cognex worden wereldwijd in vrijwel alle industriële sectoren toegepast voor het geautomatiseerd inspecteren, identificeren en logistiek afhandelen van producten. Ze leggen daarmee de basis voor een kwalitatief hoogwaardige, optimaal geautomatiseerde, efficiënte productie. Binnen de mondiale visionsector is Cognex uitgegroeid tot marktleider en heeft inmiddels meer dan 800.000 machine-visionsystemen verkocht. Hiermee is sinds de oprichting in 1981 een cumulatieve omzet gerealiseerd van meer dan 3 miljard US dollar. De hoofdvestiging van Cognex staat in Natick, Massachusetts (USA). Daarnaast heeft Cognex verschillende regionale vestigingen en distributiekantoren in andere delen van de Verenigde Staten, alsmede buitenlandse vestigingen in Japan, Europa, Azië en Latijns Amerika. Meer informatie over Cognex is te vinden op: www.cognex.com.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform