(Persbericht) Maarssen, 1 november 2011 - 3DVIA en Mixamo gaan samenwerken, zo laat 3D-specialist en PLM-leverancier Dassault Systà¨mes weten. Daardoor kunnen de 270.000 3DVIA-gebruikers voortaan complete Mixamo-personages kopen via de webwinkel 3dvia.com en deze eenvoudig in hun 3D-projecten toepassen.

Momenteel zijn er al tachtig geanimeerde personages van Mixamo via de 3dvia.com webwinkel beschikbaar. Beide bedrijven willen daar veel meer van de duizenden personages die op het Mixamo Web te vinden zijn aan toe gaan voegen. Deze variëren van mensen tot dieren en zijn doorzoekbaar via een 'Mixamo' en 'Animaties' link, te vinden in het bovenste 'Store' tabblad van de 3DVIA-site. Alle Mixamo-animaties, die bij het downloaden van de bijbehorende personages en texturen worden gebundeld, zijn geoptimaliseerd voor een zo eenvoudig mogelijk gebruik in 3DVIA Studio. Dat is een krachtige ontwikkeltool voor online 3D-applicaties.

Quote Dassault Systà¨mes
"De geanimeerde personages van Mixamo openen nieuwe deuren voor de 3D-ontwikkelaars community van 3DVIA", zegt Lynne Wilson, CEO van 3DVIA, een onderdeel van Dassault Systà¨mes. "Ze helpen hen niet alleen bij het verkorten van de ontwikkeltijd, maar vormen ook aantrekkelijke kant-en-klare content."

Quote Mixamo
"Net als 3DVIA levert Mixamo toegankelijke 3D-oplossingen die het ontwikkelingsproces ondersteunen", zegt Stefano Corazza, CEO van Mixamo. "We zijn blij ons assortiment via de 3DVIA-community aan te kunnen bieden en kijken uit naar de verdere integratie van onze gezamenlijke oplossingen."

3DVIA
3DVIA is het Dassault Systà¨mes merk voor levensechte online 3D-ervaringen. Het maakt 3D tot een universeel medium voor consumenten en professionele gebruikers en stelt iedereen in staat om zich in te leven in producten en diensten die we in ons dagelijkse leven gebruiken, en deze levensecht te ervaren.

Bezoek voor meer informatie over Mixamo, of het aanschaffen van de geanimeerde personages www.3dvia.com/store/.

Over Mixamo
Mixamo is een innovatieve online service met geanimeerde 3D-personages voor 3D-professionals. Door gebruik te maken van vooraanstaand onderzoek aan de Stanford University, stellar web engineers en een gedreven in-house animatieteam, wil Mixamo het animeren van personages breder toepasbaar maken, door het zowel veel sneller en goedkoper, als toegankelijker te maken. De technologie van Mixamo stelt zowel nieuwe als ervaren 3D-professionals in staat om als regisseur binnen enkele seconden zo realistisch mogelijke bewegingen te maken. Meer informatie over Mixamo is te vinden op http://www.mixamo.com/

Over Dassault Systà¨mes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 130.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen en het simuleren van multi-fysica - ENOVIA voor wereldwijd "Collaborative Lifecycle Management" en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

Contact
Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19290319
E-mail: [email protected]