Violist Oene van Geel heeft dit jaar de vrije compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival gekregen. De uitvoering vindt plaats tijdens de 30e editie van North Sea Jazz op zondag 10 juli om 20:45 uur in de Mondriaanzaal van het Nederlands Congres Centrum. 

aarlijks wordt de compositieopdracht verstrekt aan een jonge en beloftevolle Nederlandse jazzcomponist. Deze componist krijgt de kans (nieuw) werk uit te voeren in een bezetting naar keuze op het North Sea Jazz Festival. De compositieopdracht is een samenwerkingsproject van het North Sea Jazz Festival, de Nederlandse Jazzdienst en het Fonds voor de Scheppende Toonkunst.  
 
De keuze van de selectiecommissie viel op Oene van Geel omdat hij op een heel natuurlijke en eigen manier omgaat met verschillende muziekgenres en daarmee de luisteraar telkens weet te verrassen. Hij integreert steeds weer elementen uit diverse muzikale tradities zoals jazz en geïmproviseerde muziek, modern, klassiek, pop, en niet westerse muziek. Oene van Geel gaat nieuwe muziek schrijven en die uitvoeren onder de titel Pavlov Plays Jazz. Het zal divers en energiek repertoire worden waarin het orkestrale karakter van de groep flink wordt benut.  
 
Pavlov is het eigenzinnige trio van Oene van Geel, Albert van Veenendaal en Hans Hasebos. In 'Pavlov Pays Jazz' laten ze zich inspireren door markante persoonlijkheden uit de jazztraditie zoals Eric Dolphy, Gil Evans, Thelonious Monk en Lee Konitz. Voor dit project werkt Pavlov samen met drie uitgesproken persoonlijkheden uit de Nederlandse jazz: Jasper Blom (die in 2003 de compositieopdracht vervulde), Mark Haanstra en John Engels. 
 
Bezetting: 
Oene van Geel   - viool 
Jasper Blom     - saxen / klarinet  
Hans Hasebos    - vibrafoon  
Albert van Veenendaal   - piano  
Mark Haanstra   - basgitaar 
John Engels     - drums 
 
bron:Mojo

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular