Op donderdagmorgen 16 februari 2006 werd een computerdief aangehouden op de Koopvaarder in Hoorn. Het betrof de tweede computerdief die deze maand tegen de lamp liep. Hiermee hoopt de politie Hoorn een einde te hebben gemaakt aan het toenemende aantal inbraken waarbij computerapparatuur, met name flatscreens, werden ontvreemd.

De 22-jarige uit Hoorn afkomstige verdachte liep tegen de lamp nadat hij op woensdagavond had ingebroken in een kantoorpand aan de Koopvaarder in Hoorn. Hij had een steen door een raam gegooid en uit het kantoor een flatscreen weggenomen. Omdat het de laatste tijd meerdere malen was voorgekomen dat er twee maal in een nacht in hetzelfde pand werd ingebroken, werd het kantoorpand door een politiepatrouille in de gaten gehouden. Omstreeks 00.25 uur verscheen de dief weer. Hij gooide weer een raam in en wilde er juist met computerapparatuur vandoor gaan toen hij in de kraag werd gegrepen. De man is inmiddels ingesloten in het politiebureau.
Het betrof hier de tweede aanhouding. De eerste aanhouding vond plaats op zondag 5 februari 2006 omstreeks 07.00 uur toen een melding binnen kwam van een inbraak in een huisartsenpost aan de Rijnweg in Hoorn. Hierbij waren twee personen gezien. De politie wist toen een van hen te achterhalen. Het ging om een 25-jarige man uit Hoorn. Het onderzoek tegen de beide verdachten richt zich met name tegen de inbraken in bedrijfspanden in en rond Hoorn waarbij computerapparatuur werd buitgemaakt.
 
bron:Politie Noord Holland Noord