Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen is op dinsdag 12 april 2005 omstreeks 11.00 uur bedreigd door een reiziger met een doorgeladen pistool. De gewapende man reisde op het traject Groningen - Assen. Op station Assen is de verdachte uit de trein gevlucht. Van hem ontbreekt op dit moment ieder spoor.

De verdachte had geen geldig vervoersbewijs en wilde uitstel van betaling voor het traject Groningen - Rotterdam. De conducteur ging hier niet mee akkoord en stelde voor dat de man in Assen de trein zou verlaten. Hiermee nam de reiziger geen genoegen en trok een pistool waarmee hij de conducteur bedreigde. Op station Assen verliet de verdachte de trein. De conducteur waarschuwde hierop de Spoorwegpolitie.

De verdachte is vermoedelijk in Assen weer in de trein gestapt richting Zwolle. De Spoorwegpolitie heeft in samenwerking met de regiopolitie IJsselland drie treinen op station Zwolle onderzocht. Regiopolitie Drente onderzocht station Assen en omgeving. De verdachte is nog niet aangetroffen.

De Spoorwegpolitie onderzoekt het incident en is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden bij de Spoorwegpolitie Zwolle, tel: 038 - 42 84 625 of bij Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800 - 7000.

bron:KLPD