Connexxion doet met de nieuwe vloot voor Twente zaterdag 10 december een gooi naar een vermelding in het Guiness Book of Records. Er zal getracht worden met zoveel mogelijk nieuwe bussen een lint te vormen die een parcours van 3,2 kilometer zullen afleggen op vliegbasis Twente. Het record is aangemeld bij de organisatie in Londen en een notaris is aanwezig om  toe te zien op de juiste uitvoering van de poging.

Connexxion heeft de aanbesteding van de concessie Regio Twente gewonnen. Dit is een contract voor 10 jaar waarvoor 105 nieuwe bussen zijn besteld en waar later ook nog 2 nieuwe treinen voor worden aangeschaft. De hele vloot bestaat uit Ambassadors van VDL Berkhof en zijn gespoten in de voor de Regio Twente speciaal ontwikkelde rode huisstijl met Twents Ros. De bussen zijn voorzien van beeldschermen met dynamische reisinformatie, airconditioning en roetfilter voor een betere luchtkwaliteit.

Hogere frequenties, introductie van het Twents tarief en draadloos internetten in de
bussen tussen Almelo en Hengelo en tussen Hengelo en Haaksbergen. Enkele van de verbeteringen voor het openbaar vervoer in Twente naast meer ritten die er gaan rijden.

De officiële start is op zaterdag 10 december op de vliegbasis Twente Daar begint om 14.30 uur het officiële gedeelte van het programma. De portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Regio Twente, de heer Goudt, en de heer Van Holten, vice-voorzitter van de Groepsdirectie van Connexxion, zullen dan de nieuwe merknaam 'onthullen'. Vervolgens gaan we trachten een record te vestigen voor het Guinness Book of Records met het langste lint van bussen.

bron:Connexxion