Connexxion is zeer verheugd met de voorlopige gunning van vier percelen in Noord-Brabant. De uitslag van de aanbesteding heeft de provincie Noord-Brabant gisteren bekend gemaakt. Twee percelen gaan naar het dochterbedrijf Hermes en twee percelen gaan naar Connexxion Openbaar Vervoer. Door deze voorlopige gunning wordt binnenkort het openbaar vervoer in en rond de steden Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Tilburg, Den Bosch, Oss, Uden, Veghel en Sint - Oedenrode verzorgt door Connexxion en Hermes.

De overwinning is de grootste buiten het eigen vervoergebied in het bestaan van het bedrijf. Na definitieve gunning boekt Connexxion een extra omzet van ongeveer 70 miljoen euro per jaar. Door deze overwinning versterkt Connexxion haar marktpositie. Connexxion is trots dat zij het vertrouwen van de provincie heeft gekregen om een goede dienstverlening neer te leggen.

Met name de reiziger is de grote winnaar in Noord-Brabant. Connexxion en Hermes gaan voor het hele gebied meer dan 325 lagevloerbussen aanschaffen die aan de hoogste eisen voldoen op het gebied van milieu, toegankelijkheid, reisinformatie en comfort. Connexxion heeft als enige personenvervoerder in Nederland het milieucertificaat NEN-EN-ISO 14001 en zal haar milieuzorg ook doorvoeren bij de aanschaf van de nieuwe bussen.

Alle bussen gaan beschikken over het Infoxx-systeem. Deze boordcomputer regelt o.a. de reisinformatie in de bus door middel van automatische halte-afroep en schermen waarop de verwachte aankomsttijd en halte-informatie komt te staan. Door de boordcomputer kan ook de actuele aankomsttijd op de haltes worden getoond. Ook werkt Infoxx voor de OV-chipkaart toepassing.

Connexxion zal op zeer korte termijn contact opnemen met de huidige vervoerder om de overgang van het personeel zo goed mogelijk te laten verlopen. Met de huidige concessies zijn meer dan 1000 arbeidsplaatsen gemoeid. De overgang zal gebeuren met de grootste zorgvuldigheid en in overleg met vakorganisaties. Wij begrijpen dat de medewerkers zo snel mogelijk duidelijkheid willen en als het aan Connexxion en Hermes ligt zal die duidelijkheid er zo snel mogelijk komen.

Na het in werking treden van de nieuwe Wet Personenvervoer deden twee grote buitenlandse vervoerders hun intrede op de Nederlandse markt. Hierdoor ontstond er een totaal ander speelveld voor Connexxion. Het is zeer belangrijk voor Connexxion om haar positie op de vervoersmarkt te behouden en uit te breiden. Doordat de geplande marktwerking voor het openbaar vervoer in de grote steden telkenmale is uitgesteld zijn daar geen groeimogelijkheden voor Connexxion. Connexxion kan zich op dit moment alleen richten op de streekvervoermarkt en het stadsvervoer buiten de vier grote steden. Door de winst van de concessies in Noord-Brabant heeft Connexxion bewezen de concurrentie met de veel grotere buitenlandse vervoerders aan te kunnen. Mede door successen zoals de Zuidtangent, Maxx in Almere en LelyBus in Lelystad.

bron:Connexxion