Strandbezoekers uit Amsterdam kunnen vanaf 1 juli makkelijk en voordelig naar het strand in IJmuiden. Voor à¢?¬ 9,- (reductietarief à¢?¬ 4,70 euro) koopt men een retour die geldig is op de Fast Flying Ferry en aansluitend op lijn 82 en 83. Uiteraard is het ook mogelijk om de kaart de gebruiken om als inwoner van IJmuiden naar Amsterdan te gaan.

De kaart is geldig in de maanden juli en augustus en is verkrijgbaar bij de verkooppunten van Connexxion in Velsen-Zuid, Haarlem en Amsterdam en bij diverse VVV kantoren en toeristische instellingen.

Verder hoeft de reiziger bij een bezoek aan Amsterdam of aan het strand in IJmuiden geen rekening meer te houden met de vertrektijden van de draagvleugelboten ter plaatse. Op tijden dat de boot niet meer vaart kan de reiziger op vertoon van het retourkaartje van de draagvleugelboot op een voor hem of haar passend tijdstip, gratis gebruik maken van een retour met de bus. Dit kaartje is geldig op de buslijnen 82 en 83. Deze bussen vertrekken vanaf de Marnixstraat en het IJmuidense Strand.

bron:Connexxion