Utrecht, 31 mei 2010 - Analyse van DeLaagsteRekening, een gratis en onafhankelijke online adviestool voor mobiele abonnementen, toont aan dat Nederlandse consumenten tot 38 procent kunnen besparen op de kosten van hun mobiele abonnement. DeLaagsteRekening heeft uitgerekend dat dit percentage overeenkomt met een bedrag van € 343,00 per persoon per jaar.

DeLaagsteRekening is een website waarmee consumenten hun eigen belgedrag kunnen analyseren, waardoor zij mobiele abonnementen met elkaar kunnen vergelijken. In het afgelopen jaar hebben meer dan 4.000 Nederlandse consumenten hier gebruik van gemaakt. Uit de analyse van de telefoongegevens van deze consumenten blijkt dat Nederlanders te veel betalen voor mobiel bellen.

Weinig inzage consument
Uit de analyse van DeLaagsteRekening blijkt dat mobiele gebruikers niet goed op de hoogte zijn van de exorbitante bedragen die de telecomproviders rekenen voor belminuten buiten de bundel. Daarnaast zijn consumenten zich na het afsluiten van een bundel vaak niet bewust van de hoge kosten die zij betalen. Reden hiervoor is dat facturen automatisch door de providers worden geïncasseerd, waardoor mobiele bellers vaak niet in de gaten hebben dat het maandelijkse bedrag hoger is uitgekomen dan de ingekochte bundel. Bovendien worden de telefoonrekeningen tegenwoordig niet meer automatisch opgestuurd naar mobiele bellers. Zij moeten deze op de website van de provider downloaden. Tal van consumenten nemen deze moeite niet en zien dus niet waardoor de extra kosten zijn ontstaan.

Bandbreedte inbouwen
Om te voorkomen dat consumenten teveel betalen, adviseert DeLaagsteRekening om bandbreedte in te bouwen in de telefoonbundel. Harm Aarts, oprichter en directeur van de DeLaagsteRekening, verklaart: ´Het bellen buiten een bundel is in Nederland zeer duur. Zo kunnen de kosten al snel oplopen tot 33 cent per minuut. Consumenten zijn vaak goedkoper uit als zij een bundel afsluiten met net iets meer belminuten dan hun standaard belgedrag. Met deze extra bandbreedte, kunnen mobiele bellers behoorlijke besparingen op hun belgedrag realiseren.‘˜

Over DeLaagsteRekening
DeLaagsteRekening is een gratis en onafhankelijke online adviestool die consumenten helpt om te besparen op de mobiele kosten. Het bedrijf selecteert het goedkoopste abonnement en tariefplan op basis van het daadwerkelijke belgedrag. DeLaagsteRekening is door Harm Aarts opgericht vanwege zijn frustratie over de ondoorzichtigheid van de Nederlandse telecommarkt. De visie van DeLaagsteRekening is dat mobiele bellers onafhankelijk en objectief advies moeten kunnen krijgen over het mobiele abonnement dat het beste past bij het eigen belgedrag. DeLaagsteRekening is gehuisvest in een van de kantoren van de incubator UtrechtInc. Kijk voor meer informatie op www.DeLaagsteRekening.nl.

Contact
DeLaagsteRekening
Harm Aarts
Oprichter en algemeen directeur
Telefoon +31 (0)6-45 62 87 46
E-mail [email protected]
http://www.delaagsterekening.nl