In een internationaal onderzoek naar de handel in verdovende middelen heeft de Nationale Recherche in nauwe samenwerking met de regiopolitie Noord-Holland Noord deze week beslag gelegd op een container met 1000 kilo hasj uit Pakistan.

In opdracht van het Landelijk Parket begon de Nationale Recherche woensdag het onderzoek naar de container, die vanuit de haven van Antwerpen per vrachtauto onderweg was naar een onbekende bestemming in Nederland. Het drugstransport eindigde woensdagavond in een bedrijfshal op een industrieterrein in Wervershoof.

Op verdenking van betrokkenheid bij de drugsinvoer zijn vijf mannen aangehouden. Zij zijn afkomstig uit Hippolytushoef (2), Andijk, IJmuiden en Capelle aan den IJssel. Zij zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Alkmaar. Bij de doorzoeking van een woning in Hippolytushoef is beslag gelegd op documenten die vermoedelijk te maken hebben met de drugsinvoer.

In het onderzoek is internationaal samengewerkt door politie en justitie in Pakistan, Duitsland, België, Nederland en Tsjechië de vermoedelijke eindbestemming van de hasj. De drugs zijn tijdens een zeereis van meer dan vier weken met een vrachtvaarder vanuit Pakistan via India, Egypte, Italië, Engeland, Duitsland naar België verscheept.

bron:OM