Op zaterdag 2 juli 2005 hield politie op de parkeerplaats "De Knuvelkes" op de A2 ter hoogte van Eijsden een grote verkeerscontrole op het vakantieverkeer. Er werden tussen 09.30 uur en 18.00 uur 111 personenauto's met caravan gecontroleerd.

Hierbij werden in totaal tegen 28 bestuurders proces-verbaal opgemaakt. In de meeste gevallen hadden de bekeuringen betrekking op technische gebreken van de auto en/of caravan. Zo waren er zes combinaties met een of meerdere slechte banden en bleken eveneens zes combinaties overbeladen te zijn. Van twee caravans was de koppeling met het trekkende voertuig ondeugdelijk. In twee gevallen was er sprake van defecte verlichting. Verder was er een auto met een defecte uitlaat en een combinatie waarvan de remmen niet goed werkten.

Van twee caravans bleek het chassisnummer niet te kloppen. Drie automobilisten waren op weg gegaan zonder dat ze het kentekenbewijs of rijbewijs bij zich hadden. In een aantal gevallen waarin sprake was van een klein technisch gebrek, bleef het bij een waarschuwing waarbij het euvel ter plaatse moest worden verholpen.

Op de plaats waar de controle werd gehouden bestond de mogelijk om reparaties direct door een bedrijf te laten uitvoeren. 's Middags hield de politie een snelheidscontrole. Daarbij werden 151 automobilisten bekeurd.
 
bron:Politie Limburg-Zuid