De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat de resultaten van de controles op de website openbaar maken. Consumenten kunnen straks op de website van de VWA lezen hoe veilig het voedsel van verschillende bedrijven is. Dat hebben de ministers Veerman (LNV) en Hoogervorst (VWS) besloten.

In eerste instantie worden de gegevens openbaar van de hygiënecontroles bij slachthuizen, de controle op resten van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit en de controles op het gebruik van vloeibaar frituurvet in snackbars en cafetaria's. De uitslagen van de controles staan met vermelding van de bedrijfsnaam vanaf oktober 2006 op de website van de Voedsel en Waren Autoriteit (www.vwa.nl). Het gaat daarbij om gegevens die sinds juli 2006 zijn verzameld.
De uitslagen van de controles kunnen consumenten helpen een bewuste keuze tussen de producten van verschillende bedrijven te maken. De maatregel maakt deel uit van het project Andere Overheid. In 2007 wordt besloten of de VWA de gegevens standaard openbaar gaat maken.
bron:LNV