Een nieuw witboek van panduit toont aan dat het gebruik van luchtdichte pakkingen in datacenters tot €21000 kan besparen op de koelingskosten

Volgens een witboek uitgegeven door PANDUIT zorgt het gebruik van de nieuwe Cool Bootluchtdichte pakking in het datacenter voor een besparing tot €21000.  De Cool Bootpakking sluit uitsnijdingen in tegels voor kabelroutering onder de vloer luchtdicht af waardoor minder gekoelde lucht ontsnapt naar de warme gangen van het datacenter.

 

Studies tonen aan dat tot 60% van de beschikbare koelcapaciteit in een datacenter verspild wordt door inadequate luchtstromen.  Hierdoor stijgen niet enkel de kosten voor nutsvoorzieningen, maar ook de investeringen nemen toe omdat bijkomende koelapparaten moeten worden aangekocht om de tekortkomingen in het bestaande koelsysteem op te vangen.

 

De koelcapaciteit op deze manier opdrijven is een dure zaak: de kosten voor extra nutsvoorzieningen en uitrusting (CRAH units) kunnen oplopen tot €21000. In het nieuwe PANDUIT witboek “The Importance of Air Sealing Grommets for Improving Data Centre Cooling Efficiency”, toont een ‘Return on Investment’ (ROI) model aan welk financieel voordeel gehaald kan worden uit een efficiënte koeling door het gebruik van de nieuwe Cool Bootpakking.

 

Jonathan Tinsley, Solutions Manager bij PANDUIT:  “Onze oplossingen worden ontwikkeld met het oog op de laagste TCO (Total Cost of Ownership); het is overduidelijk dat de luchtdichte pakking een belangrijke besparing oplevert in het datacenter. Door een efficiënt beheer van de gekoelde lucht bespaart de datacentermanager niet enkel op nutsvoorzieningen en investeringen, maar ook op onderhoud, herstelling en vervanging van material beschadigd door oververhitting. Een efficiëntere koeling verlaagt onze ecologische voetafdruk.”

 

Wenst u een exemplar van dit witboek, stuur een e-mail naar
[email protected] met als titel  “Cool Boot White Paper”.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular