De Stichting CPNB vraagt de Vereniging Bijbel & Onderwijs te stoppen met het verspreiden van onjuiste berichtgeving over de Kinderboekenweek 2005. Dit naar aanleiding van de oproep van de Vereniging Bijbel & Onderwijs om kinderen van school te halen als de school meedoet aan de Kinderboekenweek 2005.

De CPNB wijst met nadruk de suggesties van de hand als zou de CPNB leerlingen in de Kinderboekenweek ´duivelse praktijken' willen bijbrengen, ongeacht wat ieder daaronder zou willen verstaan. De CPNB kan zich in het geheel niet herkennen in het beeld dat de Vereniging Bijbel & Onderwijs geeft (d.d. 8 februari 2005) van de aanstaande Kinderboekenweek en betreurt de beeldvorming. De Vereniging Bijbel & Onderwijs roept hierin ouders op hun kinderen van school te halen als hun school aandacht besteedt aan de Kinderboekenweek 2005. Enkele citaten uit deze brief:

- Zij [de kinderen] kunnen leren hun paranormale krachten te gebruiken voor het halen van goede cijfers of het beïnvloeden van de leerkrachten.(-)

- Met deze krachten kunnen sommige mensen energievelden -als bliksem- oproepen en sturen waarheen ze maar willen.(-)

- Zij [de CPNB] geven ook uw kind over aan duivelse praktijken!(-).

De Kinderboekenweek wordt dit jaar gehouden van 5 tot en met 15 oktober. De 51ste editie kreeg als titel mee De Toveracademie - boeken vol magie. In de CPNB-lessuggesties voor het onderwijs wordt bijvoorbeeld gewezen op de eigentijdse sprookjes van Roald Dahl en Paul Biegel en op spelmogelijkheden met zogenaamde onzichtbare inkt.

De Kinderboekenweek, die vorig jaar haar 50ste verjaardag vierde, is een leesbevorderingsfeest waar jaarlijks ruim 90% van de basisscholen aan meedoet.

De Kinderboekenweek wordt mede mogelijk gemaakt door NS.

bron:CPNB

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular