Politie Haaglanden heeft een onderzoek ingesteld naar een groep Delftse jeugd die overlast veroorzaakten in de wijk Buitenhof in Delft. Dit onderzoek resulteerde in de aanhouding van 16 personen, waarvan er 13 inmiddels zijn voorgeleid. De leeftijd van de verdahcten varieerden van 15 tot 19 jaar en zij zijn woonachting in Delft, Den Hoorn en Rotterdam.

Twee van de verdachten werden in augustus 2005 betrapt op het illegaal collecteren voor de hartstichting in Rijswijk. Bij een aantal bewoners vroegen zij om een glas water, liepen mee de woning in en namen de portemonnee weg. Dit tweetal werd aangehouden.

Korte tijd later kwam een aantal aangiftes binnen over dezelfde feiten in Delft. Ook werd bekend dat er diverse diefstallen met geweld waren gepleegd in het recreatiepark Delftse Hout. Na analyse en verder onderzoek bleek dat het ging om dezelfde dadergroep.
Uit opsporingsonderzoek bleek dat deze groep jeugd voornamelijk afkomstig uit de wijk Buitenhof verantwoordelijk was voor tientallen delicten. Niet alleen het illegaal collecteren, maar  ook afpersing, een gewapende overval, verkrachting, discriminatie, een aantal woninginbraken, mishandeling en diefstallen uit een ziekenhuis konden worden opgelost. Een aantal verdachten is inmiddels voor de rechter geweest en onder schorsende voorwaarden voorwaardelijk in vrijheid gesteld.
Het onderzoeksteam hield vervolgens drie 19 jarigen mannen aan voor een reeks straatroven en bedreigingen in Delft en omstreken. Het drietal afkomstig uit Delft zit in voorlopige hechtenis.
De mannen gebruikten in een aantal gevallen geweld, sloegen de slachtoffers en beroofden hen  van hun telefoon en andere persoonlijke bezittingen. Ook werd een jongeman ernstig mishandeld omdat hij geen sigaret wilde afgegeven.  
Met de aanhouding van een 20-jarige man uit Delft werd ten slotte nog een gewapende overval op een kapsalon aan de Mozartlaan in Delft opgelost. In juli 2005 werd deze zaak overvallen waarbij de gemaskerde verdachte met behulp een vuurwapen een geld bedrag buit maakte. Ook deze man zit in voorlopige hechtenis.
bron:Politie Haaglanden