Croy is de titel van het prachtige debuut van Morra Jetten. Het uitkomen van Croy is niet alleen voor Morra Jetten een mijlpaal, maar zeer zeker ook voor de liefhebbers van mooie Nederlandstalige romans!

Wat onderscheidt deze roman van andere romans? Veel! De beschrijvingen van de omgeving, het thuiskomen, het wandelen, het uiteten gaan en de romantiek in de garderobe, zijn stuk voor stuk voorbeelden van kleine ‘schilderijtjes’. Het is alsof de lezer meeloopt met de hoofdpersonen en zij aan zij het het -met al zijn ups en downs herkenbare- dagelijks leven meebeleeft.

Dit dagelijkse leven is in Croy heel bijzonder door de intense verwevenheid van de hoofdpersonen met het wel en wee van één paard. De ontroerende en innige wijze waarop deze band beschreven wordt, is uniek. Iedereen zal onvermijdelijk slikken bij het gevoel van intense verbondenheid tussen mens en dier. Met een gevoel van herkenning zal de lezer de –zowat aanraakbare- liefde van Morra Jetten voor de paarden ‘proeven’.

Een ander bijzonder aspect is, dat Morra Jetten de lezer meevoert naar de wereld van de drafsport. De gang van zaken in de stallen, een bezoek aan de baan, de training en de liefde van de deelnemers voor hun paarden, zijn veelal onbekende aspecten van deze intrigerende wereld. Morra Jetten geeft een openhartige en eerlijke ‘inkijk’ zoals alleen een insider kan geven. En, wie krijgt ooit de kans een draver te trainen? Maar weinig mensen! In deze roman ervaren de lezers hoe het is om de bijzondere atleten te mogen rijden.

De band met het paard, het onverwerkte verleden, de zoektocht naar liefde, de wanhoop en het onvermijdelijke einde, vormen naast andere thema’s, de basis voor deze prachtige roman. Rake persoonsbeschrijvingen, humoristische dialogen en ontroerende gebeurtenissen, staan garant voor vele uren leesplezier.

Op www.PerlaScript.nl vindt u alvast een paar voorproefjes. Croy, het debuut van Morra Jetten is ontegenzeggelijk een aanrader!