De uitreiking van de Charlotte Kà¶hler Prijzen, het Margit Widlund Stipendium en de Cultuurfondsbeurzen op 28 juni in de Amsterdamse Stadsschouwburg krijgt dit jaar een ludiek tintje. Onder het motto: Jong Talent op Weg naar de Top klimmen om 16.00 uur twee muzikanten via een ladder omhoog naar het bordes, waar de straatmuziekband 'Toeters en Bellen' hen opwacht.

Voor het eerst dit jaar heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds de drie uitreikingen gecombineerd en een ander, losser karakter gegeven. TV-presentatrice Mieke van der Weij interviewt op het podium de Kà¶hlerwinnaars Michel van der Aa, Lotte van den Berg en Tjallien Walma van der Molen. De interviews worden afgewisseld met beelden van het werk van de winnaars en het voorlezen van de juryrapporten.
Aansluitend vindt de uitreiking van het Margit Widlund Stipendum plaats, dat Theo Loevendie namens winnares Kristina Fuchs in ontvangst neemt. De zangeres kan zelf wegens verblijf in het buitenland niet aanwezig zijn. Het Margit Widlund Stipendium is ingesteld door de schrijfster Anna Enquist ter nagedachtenis aan haar omgekomen dochter. Het stipendium van 2.500 euro wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt aan een talentvolle zangeres met een bijzondere podiumpresentatie.
Na een muzikaal intermezzo door de Marokkaanse Amsterdamse hip hop zangeres Bad Brya volgt de introductie van de Cultuurfondsbeurzen door Mieke van der Weij. De bursalen begeven zich naar het podium voor een interview en onder begeleiding van 'Toeters en Bellen' worden de beurzen uitgereikt. Tot slot: champagne, en nazit met borrel en versnaperingen.

bron:Stichting Prins Bernard Cultuurfondsen