Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft op voordracht van de jury de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs 2006 toegekend aan Theo Maassen. De prijs, groot 50.000 euro, wordt 6 november uitgereikt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Theo Maassen (Oegsgeest, 1966) uit Eindhoven studeerde in 1991 af aan de theateropleiding van de Hogeschool Eindhoven. Al in 1990 won hij de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en de jury- en publieksprijs van het Cameretten cabaretfestival. Maassen maakte eigen cabaretprogramma's, het radioprogramma 'Mannen van de radio', de documentaire 'De onterechte kampioen' (camera en regie) en de rap 'Doodsbedreiging'. Daarnaast speelde hij verschillende rollen in films en tv-programma's en in het toneelstuk 'De sterfscène'. Theo Maassen krijg de Theaterprijs voor zijn
gedurfde combinatie van theater en cabaret.

Uit het juryrapport
'Terwijl veel theatermakers een vinger aan de pols van de tijd proberen te houden, draait Maassen die pols bijna om. Hij doet pijn, pijnigt de tijd en de toeschouwer, en zet de geest hardhandig in werking. De jury is er unaniem van overtuigd dat Maassen op dit moment, en in dit tijdsgewricht, de grootste Nederlandse kleinkunstenaar is'.

De jury van de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs 2006 bestond uit Pia van den Berg, George Groot, Hein Janssen, Hilde Scholten en Jeanette Smit.

bron:St prins bernhard cultuurfonds