Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft op voordracht van de jury de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Natuurbehoud 2006 toegekend aan de Stichting Nationale Boomfeestdag. De prijs, groot 50.000 euro, wordt 6 november door prinses Margriet uitgereikt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

De Stichting Nationale Boomfeestdag stelt zich ten doel kinderen en hun ouders op positieve en enthousiaste wijze in contact te brengen met de natuur in hun directe omgeving door het planten van een boom. Dit is uitgegroeid tot een steeds groter feest. Behalve de toename van het areaal aan bomen is ook de manifestatie in de afgelopen jaren uitgegroeid in bereik, omvang en inhoud. Inmiddels nemen aan het begin van de lente jaarlijks ruim honderdduizend kinderen in vierhonderd gemeenten deel aan de feestelijkheden. Het planten van bomen, het daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken voor de natuur is uit educatief oogpunt een belangrijke gebeurtenis.

Uit het juryrapport
'De jury prijst de wijze waarop de Stichting Nationale Boomfeestdag al vijftig jaar met veel inzet en gevoel voor publieksbereik steeds meer kinderen bewust maakt van de hun omringende natuur. Men is er in geslaagd de Boomfeestdag als instrument steeds verder te ontwikkelen, in te bedden in het onderwijs, te verdiepen en over heel Nederland uit te breiden. '

De jury bestond uit Juun de Boer (voorzitter), Jan Bakker, Ton Roozen, Hans Schmit en Louise Vet.

bron:Prins Bernhard Cultuurfonds