'Zelfhulp en lotgenotencontact. Daar word je beter van!' is het thema van de CZ Zorgprijs. Het CZ Fonds looft deze prijs voor 2007/2008 uit aan de beste projecten op het gebied van zelfhulp en lotgenotencontact. Aan de prijsvraag kunnen zelfhulp- en lotgenotencontactgroepen uit Limburg, Zeeland, Noord-Brabant, regio Nijmegen, Zuidhollandse Eilanden en de regio Rijnmond deelnemen.

Winnende projecten kunnen rekenen op financiering van het project en een extra vrij te besteden bedrag van 750 euro. Het totale budget van het CZ Fonds voor dit thema bedraagt 125.000 euro. Naast de winnende projecten kiest de jury uit de ingediende voorstellen ook andere themaprojecten die met geld van het CZ Fonds uitgevoerd kunnen worden.

Zelfhulp/lotgenotencontact
Er is voor het thema zelfhulp/lotgenotencontact gekozen, omdat onderling contact van belang is voor de levenskwaliteit van deelnemers. Zelfhulp kan een
waardevolle aanvulling zijn op professionele hulpverlening. Tot 15 april 2007 kunnen hulpverleners en zelfhulpgroepen/lotgenotencontactgroepen voorstellen indienen. Op 6 juni 2007 worden de winnende projecten bekendgemaakt.

bron:CZ