De gemeente Winschoten organiseert in samenwerking met de ANWB op 29 mei a.s. de Dag van het Park in het stadspark en rosarium van Wincshoten. 's Ochtends wordt gestart met dauwtrappen met de boswachter en een ontbijt op de sledeheuvel. De rest van de dag is er ook voldoende te beleven: een hippisch festijn door L.R. NETA, scouting activiteiten, sport en spel, feest op de kinderboerderij en nog veel meer. In het Rosarium kan tijdens een bijzonder koffieconcert worden genoten van klassieke muziek door draaiorgels uit het Draaiorgelmuseum.

Tijdens de Dag van het Park kan men ook genieten van kunst. Dit jaar exposeert Tom Claassen in het Rosarium van Winschoten. Wie raakt er niet gefascineerd door het 'sprookje' van Tom dat vele ochtenden uit de mist opdoemt langs de A6 richting Almere? Het lijkt toch iedere keer weer een wonder de vijf enorme olifanten te ontwaren door de flarden wegtrekkende ochtendnevel in het nieuwe landschap van Flevoland.

Tom Claassen heeft veel diersculpturen gemaakt die het hobbezakkige karakter van het beest benadrukken. Ze zien eruit als opblaasbeesten met te weinig lucht erin. Opvulbeesten die bijgevuld moesten worden. In Winschoten exposeert Tom Claassen met twee konijnen en houten mannen. De expositie van Tom Claassen is van 29 mei tot en met 1 september in het rosarium te bekijken.

bron:Gemeente Winschoten