GS hebben op verzoek van Arriva, Syntus en BBA twee nieuwe tarieven goedgekeurd. De Weekenddagkaart en het gratis kaartje in de daluren voor kinderen.

De Weekenddagkaart biedt aan maximaal 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen de mogelijkheid om gedurende een dag in het weekend gebruik te maken van alle bussen van Arriva, Syntus en BBA en de Syntus- treinen. Het kaartje heeft een gunstig tarief: E 10,-. Het gratis kaartje voor kinderen tot en met 11 jaar is geldig na 9.00 uur en in het weekend, op voorwaarde dat er per kind een betalende volwassene meereist. De tarieven gaan in per 4 juni 2005.

Om de kaartjes succesvol in de markt te zetten heeft de provincie Gelderland opdracht gegeven om een wervingscampagne op te zetten. De campagne start op 1 juni en heeft een looptijd van 1 jaar. In deze periode worden verschillende middelen ingezet om de kaarten onder de aandacht te brengen van de doelgroep. Hierbij wordt gebruikgemaakt van folders, posters en een interactieve website.

Met de introductie van de kaartjes wordt onder de aandacht gebracht dat het leuk is om met de bus te reizen en het voor kinderen een belevenis is. De moderne light rail treinen van Syntus vormen daarbij een extra attractie, omdat je in de open en lichte treinen ook meestal door de voorruit mee kunt kijken.

Uniek is de samenwerking tussen de vervoerders. Door de samenwerking tussen Arriva (Rivierenland), BBA (Veluwe) en Syntus (Achterhoek) kan de kaart in de hele provincie Gelderland, exclusief Knooppunt Arnhem-Nijmegen, gebruikt worden.

bron:Provincie Gelderland