(Persbericht) Veel tijdwinst, efficiencyvoordeel en kostenbesparingen

Amsterdam, 11 augustus Damen Marine Services heeft de software voor Inkomende Facturenautorisatie (IFA) van AccountView gekozen voor de elektronische verwerking van de facturenstroom. Dankzij het gebruik van IFA is Damen Marine Services nu de helft minder tijd kwijt aan het autoriseren van de facturen.

à¢â‚¬Å“We wilden graag meer grip krijgen op de inkomende facturen, waar die zich binnen de organisatie bevinden en hoe het staat met de autorisatie. Er bestaan standaardpakketten voor de automatische invoer van facturen, maar die zijn bedrijfseconomisch niet verantwoord voor een kleine organisatie zoals de onze. Als AccountView-gebruiker hebben we naar IFA gekeken en dat bleek voor ons een prima oplossing,à¢â‚¬ zegt Cees Romeijn, Financial Controller van Damen Marine Services. à¢â‚¬Å“We zijn nog maar de helft van de tijd kwijt voor de verwerking van de inkoopfacturen. Met dit systeem kunnen ook de collega‘˜s in het buitenland de facturen op ieder moment van de dag raadplegen en goedkeuren. De investering in IFA hebben wij binnen een halfjaar terugverdiend. Bovendien is het erg plezierig dat de constante fysieke verplaatsing van de inkoopfacturen, van het ene bureau naar het andere bureau, is komen te vervallen.à¢â‚¬

De implementatie van IFA kostte niet meer dan een dag. Daarna is er een week schaduwgedraaid, waarna het systeem meteen in productie werd genomen. Romeijn is ook zeer tevreden over de service van AccountView. à¢â‚¬Å“Bij een implementatie moeten meestal in de praktijk wat aanpassingen worden gemaakt. Dit werd meteen door AccountView opgepakt en opgelost.à¢â‚¬

Met IFA worden facturen direct na ontvangst ingescand. De software haalt vervolgens automatisch kengegevens zoals crediteur, totaalbedrag en factuurdatum uit de factuur om het document te registreren. Vervolgens gaat de factuur een vooraf vastgestelde workflow in voor een vlotte fiattering door de juiste mensen, in de juiste volgorde. Na goedkeuring wordt de factuur verder automatisch verwerkt in de financiële en eventueel de projectadministratie. Op ieder moment is inzichtelijk welke kosten door wie zijn gemaakt, zelfs al zijn de desbetreffende facturen nog niet afgehandeld, waarmee de organisatie meer financiële grip krijgt.

Over Damen Marine Services
Damen Marine Services B.V. is een divisie van de Damen Shipyards Group en is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam. Het bedrijf beschikt over een assortiment sleepboten, werkboten en maritieme units die wereldwijd worden ingezet door onder andere aannemers in de waterbouw. Voor meer informatie zie www.dms.nl.

Over AccountView
Sinds 1987 levert AccountView flexibel in te richten software aan meer dan 28.000 klanten in het mkb. Met de boekhouding als sterke financiële basis biedt AccountView een geïntegreerde oplossing voor groothandels- en projectadministratie, urenregistratie, accountancy, CRM, HRM en salarisadministratie. Online- en backofficeapplicaties kunnen daarbij naargelang behoefte worden gecombineerd; beide communiceren via webservices met andere internettoepassingen. Een netwerk van gecertificeerde partners zorgt voor de verkoop, implementatie en realisatie van specifieke wensen. Zij investeren net als AccountView veel in klanttevredenheid en langdurige relaties. AccountView maakt onderdeel uit van Visma AS, top 10-speler op de business-softwaremarkt in Europa.

Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Formido, Koningszuivel, Xenos, IHC, Paradiso, SER, Madurodam, CBF, Stichting Soa Aids, Nederlandse Sportalliantie, Baker Tilly Berk Accountants en Belastingadviseurs en Accon AVM adviseurs en accountants. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.nl.

Contactpersonen voor de pers:

AccountView
Anita Loman
Tel.: +31 (0)20 35 52 999
[email protected]

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel.: +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]