Combinatie van zachte en kubistische vormen

Dansani biedt nu twee nieuwe, bijzondere opzetwaskommen die in combinatie met de badmeubelserie Calidris zorgen voor een luxueuze badkamersfeer. Calidris staat voor Deens design, met doordachte, flexibele combinatiemogelijkheden voor het creëren van een badkamer naar individuele wens.

De combinatie van de kubistische meubelmodules en de zacht, afgeronde hoeken en randen van de waskom zorgt voor een contrastrijk, verrassend effect.

Zachte vormen op de kast
De nieuwe opzetwaskommen binnen de Calidris-serie dragen de namen ´Solo´ en ´Piano´. De vloeiende, zachte vormgeving zorgt voor een bijzondere retrosfeer. Met de hoge zijkanten en afgeronde hoeken die naar beneden toe licht taps toelopen, ogen de waskommen als elegante sculpturen op het wastafelblad. Dit effect wordt zowel met inzet van à©à©n enkele als met twee waskommen naast elkaar even overtuigend bereikt.

Beide nieuwe waskommen zijn gemaakt van echt sanitairkeramiek; een duurzaam, sterk materiaal dat eenvoudig te onderhouden is. De vrijstaande Solo waskom wordt gecombineerd met kranen aan de wand of op het wastafelblad. Piano beschikt over een kleine kraanbank achter het wasbekken. Deze biedt niet alleen ruimte voor de montage van de wastafelkraan, maar ook voor zeep en tandenborstels.

Elegante en flexibele oplossingen
De sobere, harmonische waskommen vormen een bijzondere, contrastrijke combinatie met de meubels uit de Calidris-serie. Deze meubels brengen, in stijlvolle hoogglans of in warme houtstructuren, sfeer en functionaliteit in de badkamer. Het basisprincipe van de meubelmodules is een consequent doorgevoerde vorm- en maatvoering, waardoor deze op alle mogelijke manieren met elkaar gecombineerd kunnen worden. Bovendien zijn alle kasten keerbaar toe te passen, horizontaal of vertikaal gemonteerd. De deuren openen naar links of naar rechts. Daarmee biedt Calidris compromisloze mogelijkheden voor een inrichting naar wens. Een brede keuze aan accessoires ronden de inrichtingsmogelijkheden af.

De waskom Piano combineert bij uitstek met meubels uit gebeitst eiken of uit de bijzondere houtsoort Smoked Oak. Bijpassende handdoekhouders en aflegplateaus zorgen voor een consequente en uitgebalanceerde doorvoering van de stijl. De spiegel met stevige, houten omlijsting en cilindervormige verlichting, rond het geheel af. De verlichting zorgt bij het scheren of bij het aanbrengen van make-up voor een optimale belichting.

www.dansani.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Nadere informatie wordt u graag verstrekt door de heer Bon Siebert van Dansani B.V., telefonisch bereikbaar via 036 522 44 50 of door Gerda de Graaf van Presstige Public Relations, 033 245 00 70.

Zeewolde, 23 juni 2009

Ga voor foto's naar www.presstige.nl en klik op Perskamer. Vervolgens op Dansani en op fotoarchief. Bovenaan vijf foto´s van de Calidris-serie. Klik op de thumbnail naar keuze om te downloaden.

Dansani B.V.
Marsweg 24c
3893 GA Zeewolde
T 036 522 44 50
F 036 522 00 97