Op 8, 9 en 10 juli strijkt de New Yorkse choreograaf Erik Kaiel met zijn zwerm dansers neer op de Lange Voorhout voor ´BIRDS OF A FEATHER' - een serie gratis dansvoorstellingen in ´de Paleistuin' van Den Haag Sculptuur.

Een paleistuin kan niet zonder haar vogels. In ´BIRDS OF A FEATHER' brengt Erik Kaiel de beelden van Den Haag Sculptuur tot leven. ´Birds of a Feather' is een Engels gezegde dat wordt gebruikt om twee zaken te beschrijven die op elkaar lijken, maar niet identiek zijn. In de visie van Kaiel zijn dans en sculptuur als ´Birds of a Feather'. Is dans een beeld in beweging? Of is beeldhouwkunst een bevroren dans? De voorstelling is een serie van conversaties tussen dansende lichamen en de sculpturen. Ontdek de sculpturen in ´de Paleistuin' en laat u verrassen door deze unieke dansvoorstelling.

Voorstellingen:
Vrijdag 8 juli: 18.00 uur
Zaterdag 9 juli: 16.00 uur
Zondag 10 juli: 11:30 uur

De voorstellingen beginnen và³à³r de Kloosterkerk op de Lange Voorhout 4. Duur: 30 minuten. Iedereen is welkom. Toegang is gratis.

Choreograaf Erik Kaiel (1973) gaat in zijn werk een dialoog aan met andere kunstvormen. Zo liet hij zich onlangs tijdens een artist in residence periode in Dansateliers Rotterdam inspireren door kunstenaars van De Stijl. Daarnaast houdt Kaiel zich bezig met dans op lokatie. Zo heeft hij werk gemaakt in de metro van Montreal, boerderijen op het Amerikaanse platteland, beeldentuinen in Washington D.C., een hockey stadium in Praag, een kolenmijn in Slovenië en Las Palmas in Rotterdam. Terwijl moderne dans vaak wordt vertoond in een klein zaaltje met een selectief publiek, geeft Kaiel de voorkeur aan de openbare ruimte. Zo kan een breder publiek de openbare ruimte met andere ogen bezien. Kaiel woont sinds enige tijd in Den Haag.

bron:Den Haag Sculptuur