DAS Rechtsbijstand, marktleider op het gebied van verzekerde rechtshulp, heeft in 2004 een recordwinst van 10,5 miljoen euro geboekt. Ten opzichte van 2003 is dit een stijging van 35%. De premieomzet is met 17,5% gestegen. In 2004 bedroeg de premieomzet 133,8 miljoen euro, ten opzichte van 113,8 miljoen euro in 2003. 

DAS is zeer tevreden met het behaalde resultaat. Hiermee zet DAS de stijgende lijn van de vorige boekjaren ook in 2004 voort. De markt voor rechtsbijstand is nog steeds een belangrijke groeimarkt. DAS verwacht dan ook de komende jaren door te blijven groeien. 
DAS behandelde in 2004 85.000 zaken. Daarmee bleef het aantal schademeldingen gelijk. Het aantal arbeidszaken daalde in 2004 met 1% terwijl deze in 2003 nog stegen met 11%. Het totaal aantal arbeidsrechtzaken kwam hiermee op 18.000. In deze ontwikkeling ziet DAS een aanwijzing dat de economie weer aantrekt. Ook stijgt de behoefte aan telefonisch juridisch advies. Het aantal telefonische adviesaanvragen nam in 2004 toe tot 94.000. 
DAS is blij met deze ontwikkeling, omdat hiervan een preventieve werking uitgaat. Op deze manier kunnen juridische conflicten vaak worden voorkomen. 
 
DAS wil haar juridische kennis beschikbaar stellen aan een breed publiek. Daarom heeft DAS afgelopen jaar een start gemaakt als mede-opdrachtgever van het televisieprogramma In je Recht. Dit programma trekt inmiddels ruim 750.000 kijkers per aflevering. In het programma worden kijkers op hun rechten gewezen met betrekking tot juridische conflicten op het gebied van wonen, reizen, consumentenaankopen, aanrijdingen in het verkeer etc.  
 
Begin 2004 is het, na overleg met de Orde van Advocaten, voor rechtsbijstandverzekeraars mogelijk geworden om op redelijke condities een advocaat in loondienst te hebben. Per oktober 2004 is DAS dan ook begonnen met een pilotproject, waarbij DAS advocaten in loondienst heeft. 
 
In 2004 heeft DAS overeenstemming bereikt met de Belgische rechtsbijstandverzekeraar LAR over de overname van de rechtsbijstandactiviteiten van LAR in Nederland. De overname van LAR is inmiddels succesvol afgerond, en het voormalig LAR kantoor in Rijswijk is de vierde vestiging van DAS in Nederland geworden. DAS heeft naast Amsterdam en Rijswijk ook vestigingen in Arnhem en Den Bosch. Door haar aanwezigheid in de regio voorziet DAS in de behoefte aan toegankelijke en op de klant afgestemde rechtshulp. 
 
De schadevoorziening is gestegen van 88 miljoen euro in 2003 naar 112 miljoen in 2004. Deze stijging houdt gelijke tred met de omzetgroei. 

bron:DAS