Persbericht

3D Experience combineert industrieel boegbeeld uit jaren '30 met poëzie

Maarssen, 19 april 2012 - Dassault Systà¨mes, uitgeverij Casterman en de bekende Belgische auteur Franà§ois Schuiten introduceren de website www.12-ladouce.com, geheel gewijd aan de 12.004: de snelste locomotief uit de jaren dertig en held van Schuiten's nieuwe stripboek. Deze samenwerking heeft als doel om dit industriële erfgoed door middel van twee projecten in stand te houden en te ervaren:
 
Het bouwen van een digitaal model in 3D van deze stoomlocomotief uit de jaren '30, gebouwd door het Belgische bedrijf Cockerill. Dassault Systà¨mes heeft hiervoor een team van engineers samengesteld. Zij hebben aan de hand van tekeningen en het laatste exemplaar van deze locomotief een 3D-model van de 12.004 gecreëerd, dat tot in detail identiek is. Dit industriële project is gerealiseerd in samenwerking met de onderhouds- en ingenieursafdeling van Cockerill.
          
     Het ontwerpen van virtuele experience. De lezers kunnen de striptekening voor een webcam houden en met behulp vanaugmented reality de legendarische locomotief in 3D op het beeldscherm zien rijden. Deze experience voegt een indrukwekkende nieuwe dimensie toe aan stripboeken, die de lezers meetrekt naar de realtime 3D grafische wereld van Franà§ois Schuiten.
 
    Dassault Systà¨mes revitaliseert industrieel erfgoed. Dassault Systà¨mes heeft al veel ervaring met het reconstrueren van architectonisch erfgoed (Cheops, Giza 3D, Parijs door de jaren heen). Met dit 12.004-project wordt het 'Passion for Innovation' programma uitgebreid naar de industrie. Als marktleider in 3D-oplossingen voor industrieel ontwerp, werkt Dassault Systà¨mes in het hart van de digitale technologie en simulaties. De klanten van het bedrijf gebruiken virtuele omgevingen voor het creëren van de meest ambitieuze industriële projecten voor de toekomst.
 
"Het is ons doel om alle beschikbare kennis en ervaring toegankelijk te maken voor iedereen die gepassioneerd is over erfgoed en hen te helpen die te herbouwen en te laten herleven", vertelt Mehdi Tayoubi, VP Digital en Experience Strategy bij Dassault Systà¨mes. "Vaak zijn veel van de originele tekeningen en modellen verloren gegaan. Door erfgoed in een 3D experience opnieuw tot leven te brengen, kunnen wij het voor een groot publiek toegankelijk maken. Tegelijkertijd voegen wij er een nieuwe technische dimensie aan toe, die het ook voor toekomstige generaties interessant maakt."
 
"Het verlangen om te leren en te begrijpen begint meestal met een emotie en dat is mijn vak", zegt
Franà§ois Schuiten. "Wat mij het meest boeide in dit project met Dassault Systà¨mes, was het idee om mijn boek te kunnen verrijken met digitale poëzie gebaseerd op illusie. Een middenweg zoeken tussen de realiteit en virtuele wereld. Wie weet? Wellicht kunnen wij er jonge mensen mee inspireren om te kiezen voor techniek. De wereld heeft hen straks hard nodig voor alle toekomstige uitdagingen."  
Om andere persberichten en hoge resolutie afbeeldingen vanaf de www.12-ladouce.com website te kunnen downloaden, klik onderaan op "Pers":

loginnaam: ladouce - wachtwoord: presse2012

Over Dassault Systà¨mes    
Dassault Systà¨mes, de 3D-Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systà¨mes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 80 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.
 
CATIA, SolidWorks, ENOVIA, SIMULIA, DELMIA, 3DVIA, 3DSwYm, EXALEAD en Netvibes zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systà¨mes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans    
Tel: +31 (0)6-53 47 17 77
E-mail: [email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular