(Persbericht) Gezamenlijke webservice om eenvoudig 3DVIA-modellen in 3D te printen

Maarssen, 14 juli 2011 - 3D en PLM-expert Dassault Systà¨mes introduceert in samenwerking met Sculpteo een 3D-printservice via de 3DVIA-portal. Daar kunnen de ruim 260.000 gebruikers van 3DVIA-applicaties eenvoudig een geprint exemplaar van hun 3D-modellen bestellen. Met deze samenwerking vereenvoudigen beide bedrijven de fysieke productie van 3D-ontwerpen en ideeën voor acceptabele prijzen.

Eenvoudig prototypes maken
3D-printen werd tot voor kort vooral gebruikt om snel een productprototype te maken. Door de samenwerking tussen de 3DVIA-divisie van Dassault Systà¨mes enSculpteo komt deze techniek nu op een gebruikersvriendelijke wijze voor iedereen beschikbaar. Gebruikers van 3DVIA hoeven alleen nog maar de Sculpteo 3D-printopdracht te geven en daarbij de gewenste afmeting en zwart/wit of kleurenoptie te selecteren. Daarna wordt het geprinte model automatisch toegestuurd. Tijdens het printproces worden de 3D-modellen automatisch geanalyseerd voor het beste resultaat. De service bevat tevens functionaliteit om modellen zelf te optimaliseren of te repareren.

Democratisering van 3D
"Voor ons is de 3DVIA-community een grote doelgroep voor Sculpteo's technologie", zegt Clà©ment Moreau, CEO en mede oprichter van het bedrijf. "Wij bieden hen een nieuwe laagdrempelige service om 3D-modellen te vertalen naar echte producten. Via onze samenwerking met Dassault Systà¨mes 3DVIA leveren wij een onomkeerbare bijdrage aan de democratisering van 3D". 3DVIA.com is een open platform waarop alle gangbare 3D-bestanden te gebruiken zijn, zoals CAD-modellen en andere standaardformaten (OBJ, DAE, 3DXML, STEP en IGES). De gebruikers ervan kunnen nu met à©à©n druk op de knop elk idee tot leven brengen.

Crowd sourcing omgeving
3DVIA.com verenigt al geruime tijd in een 'crowd sourcing' omgeving ontwerpers, 3D-fans en bedrijven om 3D-content te produceren met de oplossingen van Dassault Systà¨mes. Gebruikers kunnen er hun 3D-modellen bewaren, in virtuele showrooms plaatsen met 3DVIA Scenes, of in levensechte animaties gebruiken met de 3DVIA Studio ontwikkelomgeving. De omgeving is ook verbonden met andere oplossingen van het bedrijf, zoals CATIA en SolidWorks, die al een 'publiceer via 3DVIA' functie hebben om het printen in 3D te vereenvoudigen.

Ideeën tot leven brengen
"Dit is een waardevolle service voor onze creatieve community", zegt Lynne Wilson, CEO van Dassault Systà¨mes 3DVIA. "Wij slaan een brug tussen de virtuele en echte wereld door 3DVIA gebruikers de mogelijkheid te bieden hun ideeën letterlijk tot leven te brengen door een in 3D geprinte versie ervan te bestellen. Meer informatie over de mogelijkheden en het gebruik van de Sculpteo printservice is te vinden op www.3dvia.com.

Over Dassault Systà¨mes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen - ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

Contact
Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19290319
E-mail: [email protected]