(Persbericht) Cloud-gebaseerde applicaties en open ontwikkelplatform voor 3D en PLM-toepassingen

Maarssen, 19 juli 2011 - 3D en PLM-expert Dassault Systà¨mes introduceert een cloud uitvoering van de Versie 6 ontwerp- en PLM-software en complementaire online diensten, gebaseerd op Amazon Web Services. Het bedrijf maakt tevens een strategische investering bekend in Outscale, een start-up in Software as a Service (SaaS) hosting services. Hiermee anticipeert Dassault Systà¨mes op de toenemende vraag van klanten naar een efficiënter en flexibeler gebruik van haar 3D- en PLM-software via de cloud.

Levensecht online ontwikkelplatform
Dassault Systà¨mes levert een compleet platform om op levensechte wijze in 3D te ontwerpen, te simuleren, ideeën op haalbaarheid te testen en alle informatie met partners te delen. De software van het bedrijf wordt overal ter wereld gebruikt voor innovaties, ontwikkeling van nieuwe producten en optimalisering van bedrijfsprocessen. Het versie 6 open cloudplatform maakt alle functionaliteit nu laagdrempelig toegankelijk voor ontwikkelaars. Inclusief flexibele configuratiemogelijkheden en uitbreidingen met eigen applicaties en ervaringen. Versie 6 is de fundering voor alle oplossingen van 3DS, zijnde CATIA, SolidWorks, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, 3DVIA, Exalead en 3DSWYM.

3DStore
De cloudgebaseerde oplossingen van Dassault Systà¨mes zijn eenvoudig toegankelijk gemaakt via een innovatieve 3DStore, met daarin onder andere:

*3DSWYM, een nieuw sociaal innovatieplatform
*n!fuze voor SolidWorks gebruikers en n!volve voor CATIA Versie 6 klanten: online PLM-toepassingen gebaseerd op ENOVIA Versie 6 PLM-technologie
*toegang tot 3DS-producten zoals 3DVIA en Draftsight
toegang tot ervaringen en applicaties van partners en klanten
Flexibel en efficiënt inzetbaar

Versie 6 gebaseerde cloudoplossingen bieden klanten vergaande flexibiliteit om alle beschikbare functionaliteit alleen te gebruiken als het nodig is. Ook hoeven zij vooraf niet meer te investeren in extra infrastructuurvoorzieningen, of lange termijn volumeverplichtingen aan te gaan. De online Versie 6 oplossingen zijn ontworpen om optimaal invulling te kunnen geven aan de operationele organisatiebehoeften en projecten. Dominique Florack, senior executive vice president Products en R&D van Dassault Systà¨mes licht toe: "Wij introduceren onze eerste cloudgebaseerde 3D- en PLM-samenwerkingsdiensten die de SaaS-voordelen voor onze klanten volledig tot hun recht laten komen. Verder kan elke ontwikkelaar profiteren van de openheid om waarde toe te voegen".

Amazon Web Services (AWS)
Dassault Systà¨mes gebruikt diverse AWS-services voor het online Versie 6 platform, waaronder:

*Snel presterende klantspecifieke computercapaciteit, via de Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2)
*Geografische afscherming van informatie via AWS Regions
*Eenvoudig toegankelijke en flexibel schaalbare opslag van alle ontwerpcontent via Amazon Elastic Block Store (Amazon EBS) en Amazon Simple Storage Service (Amazon S3)

De samenwerking tussen beide bedrijven is erop gericht om klanten en ontwikkelaars veel flexibeler dezelfde capaciteit en reactiesnelheid te bieden als zij gewend zijn van eigen systemen.

Investering in SaaS-provider
De strategische investering in start-up Outscale is erop gericht om overal ter wereld 24 x 7 de beste online applicatieprestaties te kunnen leveren. "Met Dassault Systà¨mes als aandeelhouder kunnen wij de ondersteuning van een sterke industriële partner combineren met onze toegang tot de modernste softwaretechnologie", zegt Laurent Seror, President van Outscale. "Daarmee is onze start-up klaar om als innovator mee te werken aan het uitrollen van de volgende IT-revolutie".

Over Dassault Systà¨mes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen - ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

Contact
Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19290319
E-mail: [email protected]