Persbericht

3D Experience oplossing verkort 'time-to-market' productinnovaties

Maarssen, 17 april 2012 - GID Development Corporation heeft een nieuwe trilling- en schokabsorberende beschermhoes voor de iPhone 4S geïntroduceerd. De snelle en kostenefficiënte ontwikkeling waar dit bedrijf bekend om staat, is te danken aan het 3D-Experience Platform van Dassault Systà¨mes. Door CATIA slim te gebruiken is GID binnen enkele maanden van initieel ontwerp tot het gefabriceerde product gekomen.    
 
Eigen productontwikkeling
à¢â‚¬Å“Wij hebben nu voor het eerst zelf ervaren hoe krachtig de Dassault Systà¨mes oplossingen zijn om productideeën en nieuwe innovatieve consumentenervaringen te realiserenà¢â‚¬, zegt Jim Grimes, oprichter en hoofdontwerper van GID. Zijn bedrijf helpt ontwerpers met de uitwerking en engineering van hun ideeën. à¢â‚¬Tot nu toe werkte GID alleen nieuwe ideeën voor externe klanten uit. Nu was het een interessante ervaring om CATIA ook te gebruiken om een eigen idee naar de markt te brengen, in plaats van voor de klanten. Zij kunnen in de toekomst echter ook van deze nieuwe 3D Experience profiteren.à¢â‚¬
 
Virtueel kleien
GID heeft samen met Dassault Systà¨mes partner Inceptra de CATIA Creative Designer software geïmplementeerd en gebruikt voor het ontwikkelen van een nieuwe iPhone 4S beschermhoes. De ontwerpers van GID zijn in de Imagine & Shape omgeving met ´virtuele klei‘˜ gestart, om volledig vrij te kunnen vormgeven zonder fysieke prototypen te hoeven gebruiken. Zo hebben zij in korte tijd verschillende concepten kunnen uitwerken, tot hun ontwerp de juiste balans tussen functionaliteit en gebruikerservaring bevatte. Deze methode leidde niet alleen tot een beter product, maar bespaarde ook tijd en geld.
 
Time-to-market verkorten
Na het vinden van de juiste vorm, transformeerde het CATIA ontwerp snel in een fabriceerbaar product. Van het nauwkeurig dimensioneren voor alle onderdelen van de mal, tot en met de specificatie van spuitgietparameters als lossingshoeken en deellijnen. Alle onderdelen die belangrijk zijn voor een foutloze productie komen hierbij aan bod. Dankzij die nauwkeurigheid en functionaliteit om internationaal samen te werken, kan GID nieuwe producten van hoge kwaliteit sneller op de markt brengen.
 
3D Experience technologie biedt concurrentievoordeel
à¢â‚¬Å“GID is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat met 3D Experience technologie concurrentievoordeel weet te behalen", zegt Al Bunshaft, directeur van Dassault Systà¨mes in Noord Amerika. "Ervaringen zijn namelijk veel meer dan alleen het product en klanten als GID begrijpen dat. Zij overleggen, onderzoeken en ontwerpen om tot producten te komen die, net als de iPhone BodyDock, rekening houden met de totale beleving van eindgebruikers. Het is die focus op de gebruikerservaring die leidt tot succesvolle producten als de BodyDock beschermhoes.à¢â‚¬
 
GID is uitgegroeid tot een ´one-stop-shop‘˜ voor productontwikkeling, engineering en productie. Zij bieden alle benodigde services van initieel concept tot en met productie. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van CATIA voor virtueel ontwerpen, ENOVIA voor het beheer van alle data en 3DVIA Composer voor het duidelijk en eenduidig communiceren van afbeeldingen en modellen richting de productiepartners in China.

Informatie over eerder werk van GID, gerealiseerd met Dassault Systà¨mes software, is te vinden op: www.3ds.com/company/customer-stories of http://bit.ly/z9CoT3. Meer informatie over de inmiddels leverbare Rhino BodyDock beschermhoes voor de iPhone 4/4S is te vinden op: www.bodydock.com.  

Over GID Development Corporation
GID Development Corporation (GID staat voor Get It Done) levert in korte tijd slimme en kosteneffectieve ontwerpen en ontwikkelingen voor nieuwe producten van klanten. Het bedrijf doet dit door een weloverwogen integratie van alle benodigde diensten. GID kan de tijdverspilling en frustratie uit de vaak ingewikkelde transitie van idee tot R&D en een marktklaar product halen, door de gedachten van de klant soepel door het ontwerpproces heen te loodsen richting efficiënte productie. Het multidisciplinaire GID-team is gespecialiseerd in het vinden van elegante oplossingen voor moeilijke problemen, door zich te focussen op de totale klanttevredenheid. Daarbij rekening houdend met het feit dat het product op betrouwbare wijze tegen zo laag mogelijke kosten te produceren moet zijn. GID is vastberaden om klanten te helpen bij hun groei, door hen in staat te stellen zich te concentreren op de eigen kernactiviteiten. Leden van het GID-team hebben al in tal van industrieën gewerkt, waarbij zij ook hele fabrieken hebben aangestuurd en beheerd, met volle verantwoordelijkheid voor de eindresultaten. Andere medewerkers zijn gespecialiseerd in het 3D digitaliseren van vrije vormen die van modellen zijn afgeleid en worden vormgegeven naar de ideeën van klanten. Bezoek voor meer informatie: http://gidcompany.com.
 
Over Dassault Systà¨mes    
Dassault Systà¨mes, de 3D-Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systà¨mes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 80 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.
 
CATIA, SolidWorks, ENOVIA, SIMULIA, DELMIA, 3DVIA, 3DSwYm, EXALEAD en Netvibes zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systà¨mes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans    
Tel: +31 (0)6-53 47 17 77
E-mail: [email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular