Persbericht

Slimmere simulatiemethode en open integratie versnellen ontwerpoptimalisaties

Maarssen, 15 februari 2012 - Dassault Systà¨mes introduceert versie 5.6 van Isight, de open oplossing voor het automatiseren van processimulaties- en ontwerpoptimalisatie. Hiermee zijn productontwikkelingcycli aanzienlijk sneller uit te voeren, betere ontwerpen te maken en kan alle proceskennis worden vastgelegd om elders in het bedrijf, of op een later tijdstip, te hergebruiken.
 
Automatiseren simulatieprocessen en ontwerpoptimalisatie

Isight biedt ontwerpers, ingenieurs en onderzoekers een open systeem voor het integreren van ontwerp- en simulatiemodellen die met diverse CAD-, CAE- en andere software zijn gemaakt. Zij kunnen hiermee honderden tot duizenden simulaties en simulatieprocessen automatiseren, wat veel tijd bespaart in de uitvoering. Tegelijkertijd legt deze software de know-how van complexe simulatieprocessen in detail vast en maakt deze beschikbaar voor meerdere interne of externe gebruikers. Verder zijn producten zowel op basis van de prestaties als kosten te optimaliseren op basis van statistische methoden zoals Design of Experiments (DOE), of Design For Six Sigma.
 
Steekproeftrekking naar belangrijkheid
Isight 5.6 biedt als à©à©n van de vele nieuwe features voor ontwerpoptimalisatie een betrouwbare analysetechniek voor 'importance sampling'. Deze stelt gebruikers in staat om in de buurt van het meest waarschijnlijke faalpunt steekproeven te kiezen en daarop hun berekeningen uit te voeren. In vergelijking met methoden die rond het gemiddelde waardepunt steekproeven kiezen, zijn er bij
'importance sampling' veel minder analyses nodig om met dezelfde nauwkeurigheid de kans op falen of succes te voorspellen. Dit is van groot belang voor de verificatie van systemen met een hoge betrouwbaarheid, zoals jetturbines of remsystemen voor auto's.
 
Integratie bespaart tijd
"Isight heeft nieuwe functies die ons in staat stellen om alle verschillende softwaresystemen en interfaces die wij voor fysische subroutines gebruiken te integreren", zegt Cosimo Chiarelli, hoofd van de Aeromechanica en Propulsie afdeling van de Infrastructuur en Transport businessunit van Thales Alenia Space in Turijn, Italië. "Het vervulde een sleutelrol in het uniform maken van alle processen en bespaarde een aanzienlijke hoeveelheid tijd bij de optimalisatie van ons ontwerpproces."
 
Virtuele productverificatie en -validatie
"Veel klanten zoals Thales Alenia Space ervaren aanzienlijke voordelen door Isight te gebruiken voor virtuele productverificatie en -validatie", zegt Theo Verbruggen, General Manager van Dassault Systà¨mes SIMULIA in de Benelux. "Wanneer bijvoorbeeld een ruimtevaartuig wordt ontworpen, heeft men zelden de kans om met een fysiek 1:1 prototype op iteratieve wijze zowel het vaartuig als het terugkeertraject te optimaliseren. Virtueel testen, ondersteund door software voor simulatieautomatisering en ontwerpoptimalisatie, is van groot belang voor productiebedrijven om sneller en met minder fysieke testen tot het best presterende ontwerp te komen."
 
Overige nieuwe functies
Isight 5.6 verbetert ook een aantal onderdelen die de bouwstenen vormen voor de procesflow van simulaties. De nieuwste versie bevat onder andere updates voor Abaqus om meerdere Abaqus/CAE-cases te ondersteunen. Gebruikers kunnen nu automatisch alle gedetecteerde inputbestanden analyseren en outputparameters voor meerdere analyses genereren. Het verbeterde 'Data Matching' deel maakt het mogelijk meerdere datasets binnen meerdere reeksen te definiëren en te matchen. Insight 5.6 biedt tot slot ook verbeteringen voor de postprocessing, zoals nieuwe opties in de viewer voor de effecten van aanpassingen in de randvoorwaarden, het wel of niet laten zien van de grenzen van randvoorwaarden en het tonen van overschrijdingen van randvoorwaarden.

Over Dassault Systà¨mes 
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 130.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen en het simuleren van multi-fysica - ENOVIA voor wereldwijd "Collaborative Lifecycle Management" en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, DELMIA, ENOVIA, EXALEAD, SIMULIA, SolidWorks and 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systà¨mes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans   
Tel: +31 (0)6-53 47 17 77
E-mail: [email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform